Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Η «εθνική ταυτότητα», ο Ντιμιτρόφ και το Ουράνιο Τόξο ...

Ως γνωστόν, στις 11 Ιανουαρίου, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Από τις ανακοινώσεις που έγιναν στην Αθήνα δεν καταλάβαμε τι ακριβώς αποφάσισαν. Όπως ελέχθη, συμφώνησαν τη… μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί για να προσεγγιστούν οι δύο πλευρές – λες και δεν κάνουμε άλλη δουλειά από το 1995.

Την επομένη, ο κ. Ντιμιτρόφ ήταν πιο διαφωτιστικός μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ’ς. Είπε πως οι δύο χώρες συμφώνησαν να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας, με επικεφαλής τους υπουργούς Εξωτερικών, προκειμένου να ξεκινήσουν συνομιλίες για την εξεύρεση μιας λύσης στο θέμα του ονόματος – λες και δεν κάνουμε άλλη δουλειά από το 1995, επίσης.

Και ιδού τι επίσης είπε ο Ντιμιτρόφ: «Είναι σαφές ότι η ταυτότητα είναι πολύ σημαντική για εμάς. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να πείσουμε τους Έλληνες συναδέλφους μας ότι υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ της χώρας μας και μιας περιοχής που περιλαμβάνει τη βόρεια Ελλάδα»!

Προσέξτε! Δεν ψάχνουν τρόπους για να πειστούν οι ίδιοι ότι δεν μπορούν να επικαλούνται εθνική ταυτότητα που δεν τους ανήκει και δεν υπάρχει, αλλά ψάχνουν τρόπους να… πείσουν εμάς ότι είναι εθνικά Μακεδόνες!

Δηλαδή επιμένουν στον αλυτρωτισμό!

Διότι εκεί βασίζεται η άποψη ότι υπάρχει κάποια ξεχωριστή εθνότητα που είναι η «μακεδονική».

Την ίδια μέρα των δηλώσεων Ντιμιτρόφ περί εθνικής ταυτότητας, η αλυτρωτική επιδίωξη ήλθε να επιβεβαιωθεί με τον πιο ηχηρό τρόπο.

Το περίφημο «Ουράνιο Τόξο», που αυτοαποκαλείται «Πολιτικό Κόμμα της Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα», εξέδωσε ανακοίνωση υπό τον τίτλο «Όχι άλλοι “νονοί”. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας έχει όνομα»!

Και στην ανακοίνωση αυτή αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ο λόγος για τον οποίο επιμένουν στην εθνική ταυτότητα.

Λέει το Ουράνιο Τόξο:

Οταν εισέρχεσαι στο νέον έτος με το αριστερό ...

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με τη διαπίστωση έρευνας του διάσημου Αμερικανικού Ινστιτούτου Γκάλοπ, που δημοσιεύεται στον βρετανικό «Economist», ό,τι οι Ελληνες αισθάνονται οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι στη Γη, με δεύτερους τους Βορειοκορεάτες και τρίτους τους κατοίκους της Βενεζουέλας. Γι' αυτό και ο διόλου δυστυχισμένος Πρωθυπουργός μας εργάζεται άοκνα για να μας ανεβάσει τουλάχιστον στην τρίτη θέση δυστυχίας, δηλαδή στο επίπεδο των υπηκόων του Μαδούρο. Μια τέτοια βελτίωση προϋποθέτει όμως ότι, εκτός από την κυβέρνηση, πρέπει ο κ. Τσίπρας να καταλάβει και την εξουσία. Για τους τυχόν αγνοούντες, διευκρινίζω ότι το επίτευγμα αυτό του βενεζουελανού προέδρου υπήρξε αποτέλεσμα του αποκλεισμού των κομμάτων της αντιπολίτευσης από τις εκλογές, της φυλάκισης των αρχηγών τους και της απόλυσης των διαφωνούντων δικαστών.

Ο Ζουράρις και οι οπαδοί που ψηφίζουν καρτούν ...

Ο Ζουράρις είναι υφυπουργός Παιδείας! Ο Ζουράρις είναι διανοούμενος, ακτιβιστής και οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο Ζουράρις απασχολεί την δημόσια σφαίρα από τότε που υπάρχει ιδιωτική τηλεόραση. Τέλος ο Ζουράρις είναι το πρόσφατα παραιτηθέν μέλος της κυβέρνησης...

Και τώρα, αφού πρώτα κάνετε όλες τις βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις σας, γυρίστε μερικά χρόνια πίσω και δοκιμάστε τις αντιδράσεις σας. Τι θα απαντούσατε σε κάποιον που θα σας έλεγε ότι στις αρχές του 2018, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (!) θα συσκέπτονταν με τους συνεργάτες του για να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Ζουράρι από το υπουργείο Παιδείας;