Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Προς τι η πρεμούρα για τη Μακεδονία; Τα εθνικά θέματα δεν είναι μνημόνια!

Η πρεμούρα με την οποία η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ετοιμάζεται να «λύσει» το πρόβλημα με τα Σκόπια, δεν μπορεί να έχει παρά μία εξήγηση: Οι ξένοι είναι απολύτως βέβαιοι ότι έχουν απέναντί τους την πιο βολική κυβέρνηση, την κυβέρνηση που λέει σε όλα «ναι», την κυβέρνηση που τα δίνει όλα και αποφάσισαν να «λύσουν» όλα τα θέματα.
Δυστυχώς, άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Και τώρα η κυβέρνηση παίζει τη γνωστή κολοκυθιά πετώντας το μπαλάκι στην αντιπολίτευση. Την ίδια ώρα, ο μεν Καμμένος λέει ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί, αλλά… αν υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή το θέμα του ονόματος θα περάσει (και δεν τρέχει κάστανο και θα συνεχίσει να συγκυβερνά με αυτούς με τους οποίους έχει μια δήθεν τόσο σημαντική διαφωνία), ο δε Τζανακόπουλος, όταν τίθεται θέμα δεδηλωμένης, μας καλεί να ξεπεράσουμε τις… τυπικότητες!

Αυτοί δεν διαπραγματεύονται. Χαρίζουν!

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να ικανοποιήσουμε τον Ερντογάν και δεν το έχουμε κάνει. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν ξέρουμε τι είναι ικανοί οι άνθρωποι να διαπραγματευτούν και σε άλλα εθνικά θέματα. Προς το παρόν παρακολουθούμε μία κυβέρνηση που υποχωρεί διαρκώς στην άσκηση οποιασδήποτε πίεσης. Ανησυχούμε..

Θα πρέπει να πούμε ότι καταλαβαίνουμε πλήρως τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που θέλουν να πιστεύουν ότι οι 8 ήσαν από τους εγκέφαλους του πραξικοπήματος. Ένα τέτοιο σενάριο θα τους διευκόλυνε απίστευτα να ξεπεράσουν θέματα ιδεολογικού χαρακτήρα. Αν και έχουν αποδείξει ότι είναι ικανότατοι, ως άλλοι αλχημιστές, να μετατρέπουν την ντροπή σε αξίωμα.