Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

2018: έτος του ονείρου και της ελπίδας ...

Μολονότι καρδιά του χειμώνα, η ημέρα ξεκίνησε ηλιόλουστη, με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες. Ετσι, τα παιδιά βγήκαν για τα κάλαντα και οι μηχανόβιοι κατέβασαν από τα πεζοδρόμια τα δίτροχα για να μην αναγκάζονται τα ανήλικα να κινδυνεύουν στο κατάστρωμα της ασφάλτου. Οι οδηγοί με χαμηλές ταχύτητες, με κλειστά τα κινητά, δεν παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας και το κόκκινο.

Ραδιόφωνο και τηλεόραση μετέδιδαν στα πρώτα δελτία ειδήσεων δηλώσεις Πρωθυπουργού και αρχηγών των κομμάτων εν όψει του νέου έτους.

«Από 1ης Ιανουαρίου», ανήγγειλε ο κ. Τσίπρας,

Ραββίνος Μορντεχάι για τον αντισημιτισμό ... Απλά άψογος :)

«Είστε ήδη φακελωμένοι» λέει ο ραββίνος Μορντεχάι Φριζής στα μέλη της ομάδας, περνώντας τους από γενεές δεκατέσσερις
Αίσθηση έχει προκαλέσει το τελευταίο 24ωρο ένα βίντεο που ανάρτησε στο YouTube o ραββίνος Μορντεχάι Φριζής, στο οποίο εξαπολύει σφοδρή επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς ενάντια στα μέλη της ομάδας του Ρουβίκωνα.


Με αφορμή την πρόσφατη επίθεση με μπογιές που πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας στην πρεσβεία του Ισραήλ, ο ραββίνος περνάει από γενεές δεκατέσσερις τα μέλη της ομάδας, αποκαλώντας τους «αναρχοάπλυτους, θρασύδειλους, βρωμερούς τυπάκους και τύπισσες» και απειλώντας τους ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ τους έχουν ήδη φακελωμένους.

Πάει ο παλιός ο χρόνος!

Ο χρόνος που πέρασε ήταν γεμάτος από γεγονότα, που επηρέασαν άλλα πολύ, άλλα λίγο, την πολιτική ζωή της χώρας μας.

Τρία όμως γεγονότα λειτουργούν σαν βραδυφλεγείς βόμβες, καθώς οι επιπτώσεις τους θα φανούν, ίσως πιο έντονα, στο μέλλον.

Τα παραθέτω με σειρά, που δεν είναι αξιολογική.

Πρώτον: H ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, τον Ιούνιο του 2017. Αυτό το γεγονός σηματοδότησε την αμετάκλητη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο ρεαλισμό. Χάραξε το μονόδρομο που ακολουθεί τώρα, δηλαδή την ολοκλήρωση και της τρίτης αξιολόγησης, με κορύφωση την έξοδο στις αγορές.

Οι πολίτες γνωρίζουν πως η περίοδος των τυχοδιωκτισμών και της αβεβαιότητας παρήλθε. Και αυτό το εισέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ το καλοκαίρι και το φθινόπωρο ήταν γεμάτα από πολιτικώς φθοροποιά γεγονότα, ο Α. Τσίπρας δεν κατέρρευσε, όπως πολλοί περιμέναμε.