Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Τι πραγματικά συμβαίνει «για πρώτη φορά»...

Με αυτήν την κυβέρνηση έχει στην πράξη αποδειχθεί πως για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό ξεκίνησε με πρωθυπουργό και υπουργό των Οικονομικών να λείπουν στο εξωτερικό.

Είναι προφανές ότι μετά την υπογραφή ενός ακόμη συμπληρωματικού μνημονίου, η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2018 εξελίσσεται σε καθαρά γραφειοκρατική υπόθεση.

Πότε θα βάλει γραβάτα ο Τσίπρας; - Ο Centeno ξέκοψε νωρίς - νωρίς τα περί χρέους ...

O επικεφαλής του Eurogroup, Mario Centeno, προσγείωσε απότομα την ελληνική κυβέρνηση
Ο Αλέξης Τσίπρας όταν δεχόταν κατηγορίες για το dress code του -και συγκεκριμένα επειδή δεν φοράει γραβάτα κατά τις επαφές του με Ευρωπαίους ηγέτες (λες κι αυτό ήταν το σοβαρότερο πρόβλημα)- είχε δηλώσει ότι γραβάτα θα βάλει όταν μειωθεί το ελληνικό χρέος.
Τον τελευταίο καιρό, εξάλλου, και μετά την επίτευξη SLA μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων δανειστών για την τρίτη αξιολόγηση, έχουν αυξηθεί οι δηλώσεις περί επικείμενης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ το ηθικό της ελληνικής κυβέρνησης… αναπτερώθηκε (τουλάχιστον αυτό προσπαθούσε να «περάσει» η ελληνική κυβέρνηση προς την ελληνική κοινωνία).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυσιάζει μονάδες δημοσκόπησης στο όνομα της αλήθειας...

Τι εμποδίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υποσχεθεί κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αύξηση του αφορολόγητου στις 18 χιλιάδες και μείωση της φορολογίας του εισοδήματος στο 10%;
Τίποτα. 
Το μόνο που τον εμποδίζει είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν. Η την αντιπολιτευτική τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια παρτίδα σκακιού που δεν έχει ξαναπαιχτεί. Το gambit μονάδων δημοσκόπησης στην πίστη ότι οι υποσχέσεις που μπορούν να τηρηθούν θα του δώσουν το end game. Ότι οι Έλληνες θα βγάλουν την ΝΔ κυβέρνηση αρκούμενοι σε αυτά που τους υποσχέθηκε, πιστεύοντας ότι αυτά ρεαλιστικά ήταν όσα μπορούσαν να γίνουν. Μια πίστη στην κρίση των πολιτών που πηγαίνει ενάντια στην άποψη ότι ο κόσμος είναι ένα κοπάδι από γίδια που τρώει το σανό που το ταΐζουν και το κομμάτι των οπαδών της ΝΔ, που θα ήθελε μια «σκληρότερη αντιπολίτευση».