Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Και ψέματα… Πορτογαλίας!

Όσα ο κ. Τσίπρας υποστήριξε σχετικά με την Πορτογαλία κατά την πρόσφατη επίσκεψή του εκεί, έγιναν αποδεκτά άνευ σχολιασμού. Στην Ελλάδα δηλαδή τα πήραμε ως δεδομένα, πέφτοντας για άλλη μια φορά στα πλοκάμια του ψεύδους που περίτεχνα τυλίγουν γύρω μας με κάθε ευκαιρία.

Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, τόσο στις κοινές δηλώσεις του με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Κόστα, όσο και στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Diario de Noticias, υποστήριξε ότι η Πορτογαλία πέτυχε επειδή εκεί οι αριστερές δυνάμεις συνασπίστηκαν και σχημάτισαν κυβέρνηση, εφαρμόζοντας ένα «αριστερό πρόγραμμα».

Η προπαγάνδα της Αυριανής 30 χρόνια αργότερα παραμένει ίδια ...

Έχουν περάσει 30 χρόνια αλλά κάποιοι θα θυμούνται την Κατερίνα από την Θεσσαλονίκη. Ήταν μια επινόηση της Αυριανής. αντιπερισπασμός στις αποκαλύψεις για την σχέση του Ανδρέα με την Μιμή. Η Κατερίνα, αγνώστου επωνύμου, υποτίθεται ότι ήταν γκόμενα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την οποία επισκεπτόταν κάθε εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη. Η σχέση Μητσοτάκη, Κατερίνας κράτησε μέχρι την επιστροφή του Ανδρέα από το Χέρφιλντ. Μετά το νόημα του Ανδρέα στην Δήμητρα να κατέβει δίπλα του από το αεροπλάνο, το σενάριο δεν υπήρχε λόγος να διατηρηθεί. Η σχέση του Μητσοτάκη με την Κατερίνα τελείωσε και η σχέση Ανδρέα, Μιμής έγινε επίσημη. Διανθισμένη με ελληνοπρεπή στοιχεία, όπως την ικανότητα της Ελληνίδας να ικανοποιεί τον Έλληνα γραμμένη σε πρωτοσέλιδο editorial, που μεταξύ άλλων έγραφε «τουλάχιστον η Μιμή θα του τηγανίζει ένα αυγουλάκι. Όχι όπως η Αμερικάνα…».