Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Προπαγάνδα και ψυχοπολιτική: Το πιο φονικό όπλο ...

Σε συνδυασμό με τα ψέματα και την προπαγάνδα, η ψυχοπολιτική είναι το πιο φονικό όπλο για όποιον στοχεύει κατευθείαν στο θυμικό του λαού.

Και εκεί βρισκόμαστε σήμερα, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη την κατάσταση.

Όλα ξεκίνησαν και εξελίσσονται μελετημένα:

Πρώτα ξεκίνησαν με την προπαγάνδα των αριθμών. Τσίπρας, Καμμένος και λοιποί αραδιάζουν καθημερινά διάφορα (ψευδή και αποσπασματικά νούμερα) δημιουργώντας μια εικονική πραγματικότητα, έναν κόσμο που μόνο με ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας μπορεί να «δει» κανείς.

Μύθοι και αυταπάτες ...

Ακόμη ένας μύθος καταρρίφθηκε. «Οι εξελίξεις έδειξαν ότι η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ δεν ήταν τελικά προϋπόθεση για την επιστροφή στις αγορές». Σαν να μην τρέχει τίποτα, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ακόμη έναν λαθεμένο υπολογισμό της κυβέρνησης. Λίγες μέρες πριν, ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ξαφνικά ότι οι πλειστηριασμοί είναι χρήσιμοι, «όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους». Κι ας βρέθηκε στη θέση αυτή με το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Τον προηγούμενο μήνα το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποκαθιστούσε την αλήθεια για το δημόσιο χρέος, καθώς μετά την εφαρμογή των μέτρων που έχει ήδη αποφασίσει το Eurogroup «οι τόκοι για την περίοδο 2021-2026 θα είναι μειωμένοι από 24% έως και 36% σε σχέση με τα όσα αναφέρονται στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους» και έτσι «είναι επομένως άστοχο να προβαίνει κανείς σήμερα σε προβλέψεις για την περίοδο 2023-2026 με βάση στοιχεία που ίσχυαν πριν από τέσσερα χρόνια». Άρα, δεν είναι και τόσο επιτακτική μια νέα ελάφρυνση του χρέους.

Οταν θα πουν «εγίναμεν η χλεύη του Αδώνιδος»…

Πρέπει να γίνονται πλειστηριασμοί; Ασυζητητί. Αλλιώς οι συνεπείς δανειολήπτες θα πληρώνουν και για τους μπαταχτσήδες. Αλλά οι ΣΥΡΙΖΑίοι, αγκαλιά με τους ΑΝΕΛίτες, είχαν διαστρεβλώσει και αυτήν την αρχή κραυγάζοντας το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Τώρα που κατάλαβαν ότι αυτό δεν γίνεται χωρίς να ξαναπληρώσουμε όλοι τη (νέα) ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το γύρισαν. Θετικό. Αλλά επειδή η πραγματικότητα είναι σκληρή και, όπως έλεγε ο Μιτεράν, τα γεγονότα ξεροκέφαλα, αυτοί έχουν βαλθεί να διαψεύσουν την πραγματικότητα των γεγονότων. Ετσι, από το «κανένα σπίτι…» το γύρισαν στο «καμιά λαϊκή κατοικία».