Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Πόσα βραβεία ακόμη για το υπερταμείο;

Δεν ξέρω πόσα βραβεία ετοιμάζονται να δώσουν ακόμη στον κ. Τσίπρα οι δανειστές χρησιμοποιώντας διάφορους συλλόγους τους.
Αυτό που ξέρω είναι πως έχουν κάθε λόγο να του τα δίνουν αυτά τα βραβεία της κωλοτούμπας, διότι είναι ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός που τους πρόσφερε στο πιάτο το υπερταμείο – δηλαδή ολόκληρη τη δημόσια περιουσία!
Πήραν δηλαδή στο πιάτο ό,τι τους αρνήθηκαν όλοι οι προηγούμενοι. Και επομένως θα του δίνουν βραβεία στο πιάτο όσο τραβάει η ψυχή του και η μεγαλομανία του.
Ειδικά οι Γάλλοι, οι οποίοι μας επέβαλαν την περίφημη «ρήτρα ανάπτυξης» - να αποπληρώνουμε δηλαδή το χρέος ανάλογα με την ανάπτυξη, οπότε να μην πάρουμε ποτέ μια ανάσα και να διαθέσουμε αυτά τα χρήματα για τη χώρα μας – πρόσφεραν μεγάλη υπηρεσία στους δανειστές και το βραβείο είναι το λιγότερο που μπορούν να επιστρέψουν ως ανταμοιβή.
Κατόπιν τούτου όλα μπορούν να τα ανεχθούν και, ου μην αλλά, να τα ξεχάσουν.
Μπορούν να παρακολουθούν τον κ. Τσίπρα να μεσολαβεί στον κ. Σουλτς και να τον συμβουλεύει να μπει στην κυβέρνηση στη Γερμανία, παριστάνοντας τον Ταλεϋράνδο.
Και μπορούν μια χαρά να τον ακούνε να λέει πως «παρά  το γεγονός, ότι ο ελληνικός λαός είχε τη δυνατότητα να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για την Ευρωζώνη και για την Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015, ούτε μια στιγμή η πλειοψηφία του δεν αμφισβήτησε τη παρουσία της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης».
Προφανώς εννοούσε ότι ο ίδιος δεν το σκέφθηκε ούτε μια στιγμή και προφανώς έλεγε ψέματα.
Αλλά ούτε αυτό ενδιαφέρει τους δανειστές τώρα πια.

Σε κίνδυνο το διασημότερο νησί της Γης ...

Οι 23 νεκροί και η πλήρης καταστροφή της Μάνδρας λόγω πλημμύρας οφείλονται στην αδιάφορη και αναποτελεσματική γραφειοκρατία του δημοσιοϋπαλληλικού στρατού κατοχής και στην υπερσυγκεντρωτική εξουσία της κυβέρνησης. Για τους ίδιους λόγους κινδυνεύει το διασημότερο νησί του κόσμου, η Σαντορίνη, που αφήνουν να καταστρέφεται ο ιδιότυπος νησιωτικός χαρακτήρας του, να βουλιάζουν οι υποδομές και να ευτελίζεται η ομορφιά του (βλ. «Βήμα», 19/11). Η κεντρική εξουσία κωφεύει στις απελπισμένες εκκλήσεις του δημάρχου Νίκου Ζώρζου. Τον έχουν αφήσει χωρίς υπαλλήλους να υποδέχεται και να φιλοξενεί 2,2 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο. Το τουριστικότερο νησί της Ελλάδας δεν έχει τουριστική αστυνομία, δεν επιτρέπεται στον δήμο να προσλάβει κάποιους απαραίτητους υπαλλήλους, και ας έχει λεφτά για να τους πληρώνει, ενώ πιθανότερο θα ήταν να συναντήσεις στον δρόμο τη Μαντόνα παρά έστω και έναν αστυνομικό.

Τα ντόπερμαν της πολιτικής ...

Φιλαρέσκεια ... 
Όποιος παρακολούθησε αυτό που έγινε στον ΑΝΤ1 χθες το πρωί, θα αντιλήφθηκε πως εκκολάπτεται μια νέα κατηγορία πολιτικών. Τα ντόπερμαν της πολιτικής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ένας πολιτικός με οξύ λόγο, αεικίνητος και πολυπράγμων, με την καλή έννοια. Ασχολείται με πολλά.

Ποτέ όμως στον πολιτικό του λόγο δεν προσέβαλε προσωπικά τον αντίπαλο του, πολύ δε περισσότερο τις συζύγους τους. Είναι θανατηφόρα αιχμηρός μόνον στην πολιτική αντιπαράθεση. Και αυτό πονά.

Γι΄ αυτό  και  το μόνο που του προσάπτουν είναι ότι τσιρίζει. Σιγά τα ωά!