Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Το παραμύθι της μείωσης της ανεργίας ...

Δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία ότι η «μείωση της ανεργίας» με την οποία μας ζαλίζουν το κεφάλι από το πρωί ως το βράδυ ήταν σκέτη προπαγάνδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ στις 20 Νοεμβρίου, περισσότεροι κατά 3,07% είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (δηλαδή αυτοί που αναζητούν εργασία) τον Οκτώβριο, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Συνολικά ανέρχονται σε 824.517. Από αυτούς, το 59,83% είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή περισσότερο από 12 μήνες και το 40,17% για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Το κυριακάτικο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη...

Χωρίς αμφιβολία η συνέντευξη που έδωσε χθες ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σε κυριακάτικη εφημερίδα, αποτελεί μια τομή στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Η δήλωσή του πως κανένας συγγενής του δεν θα συμμετέχει στο υπουργικό συμβούλιο, θέτει τέρμα σε συμπεριφορές πολλών δεκαετιών που σχολιαζόταν αρνητικά από τους πολίτες.

Είναι αλήθεια πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στην πολιτική σκηνή με ένα πλεονέκτημα, που ήταν όμως, ταυτοχρόνως, και ένα μειονέκτημα. Το όνομά του.

Γιατί, για ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού η ενασχόλησή του με την πολιτική αποτελούσε κραυγαλέο φαινόμενο νεποτισμού. Ο πατέρας ήταν πρώην πρωθυπουργός και εμβληματική φυσιογνωμία της πολιτικής για πάνω από 60 χρόνια και η αδερφή του προβεβλημένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός εξωτερικών.