Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΑΕΠ: Ακόμη βρίσκονται κάτω από το 2014 !

Αδιανόητα πράγματα – και με τη βούλα του προϋπολογισμού. Τρία χρόνια τώρα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταβαραθρώνουν τη χώρα και πανηγυρίζουν επειδή (τρία χρόνια μετά) δεν έχουν ακόμη φθάσει στα νούμερα του 2014.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε εν πομπαίς και οργάνοις, το 2017 ΑΕΠ θα διαμορφωθεί σε 178,579 δις ευρώ (την πρόβλεψη για το 2018, της τάξης των 184,691 δις καλύτερα να μην την λάβουμε υπόψη μας, όπως άλλωστε και την πρόβλεψη για ανάπτυξη της τάξης του 2,5%).

Μα το 2013 το ΑΕΠ σε όρους όγκου ήταν 180,6 δις και σε όρους αξίας 185 δις. Δηλαδή πολύ πιο πάνω από τις προβλέψεις για το 2017 (που δεν έχει ακόμη τελειώσει).

Πληρώνουν τώρα το... δεν πληρώνω .

Αυτά που συμβαίνουν με τους πλειστηριασμούς δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι συνέπειες μιας αδιέξοδης, δήθεν, επαναστατικής ρητορικής που καλλιεργήθηκε συστηματικά από τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης. Από τον ίδιο το σημερινό πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τους βουλευτές του, που ύψωναν τη σημαία του "δεν πληρώνω" σε κάθε ευκαιρία, με μόνο στόχο όπως αποδείχθηκε να παραπλανήσουν τους πολίτες και να καταλάβουν τους θώκους της εξουσίας.

Θυμόμαστε όλοι την επαναστατική γυμναστική στα διόδια των εθνικών δρόμων, τις δηλώσεις του ίδιου του κ.Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, και τα πάλαι ποτέ αντισυστημικά συνθήματα για "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Δυστυχώς μαζί με τις αυταπάτες των σημερινών κυβερνώντων, τελείωσαν και οι αυταπάτες όσων τους εμπιστεύθηκαν.

Συνένοχος ή βλάξ;

Δανείστηκα το ρητορικό αυτό ερώτημα του εκδότη Κίτσου Τεγόπουλου για τον Μένιο Κουτσόγιωργα, επειδή ταιριάζει γάντι στη σημερινή περίπτωση Φίλη και των άλλων παιδιών. Ο οποίος παριστάνει ότι δεν ήξερε τίποτε για τα όπλα στη Σ Αραβία, καταδικάζοντας και την πώλησή τους! Τέτοια μεθόδευση με υποκρισία δεν περνάει αν την κάνεις ούτε σε μαθητές του δημοτικού.

Κατ αρχήν, ο κ Φίλης,  που … έμαθε τις τελευταίες μέρες ότι η Σ Αραβία βομβαρδίζει αμάχους στην Υεμένη, και ότι υπάρχουν καταδίκες από ΕΕ και Διεθνή Αμνηστία, δεν ήρθε από τον ουρανό στο συγκεκριμένο θέμα. Έχει παρελθόν! Μαζί με τους κ. Κυρίτση και Δρίτσα είναι από τις αρχές του 2017 μέλος της Επιτροπής Εξοπλιστικών προγραμμάτων!