Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Εγγραφο-βόμβα που πέρασε απαρατήρητο!

Εν μέσω ατέλειωτων ύμνων για την Οκτωβριανή «Επανάσταση» και το ανίκητο λαϊκό κίνημα, ο «Ριζοσπάστης» έφερε προ ημερών στη δημοσιότητα και αναδημοσίευσαν «Τα Νέα» (18.11.2017) ένα επίσημο ντοκουμέντο που περιείχε μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Σε έγγραφο της 17ης Ιουλίου 2017 του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο αναρτήθηκε στο Προσχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας, διαπιστωνόταν ότι η Νέα Πέραμος δεν κινδυνεύει από πλημμυρικά φαινόμενα, «ακόμα και για πλημμυρική βροχόπτωση εκατονταετίας» κατά τη διατύπωσή του!

Πρόκειται για διαπίστωση κρατικών επιστημονικών οργάνων, η οποία εκπονήθηκε με βάση παραδοχές, μαθηματικά μοντέλα και μεθοδολογία της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 20.007/60/ΕΕ για την Αξιολόγηση και τη Διαχείριση των Κινδύνων Πλημμύρας.

Και το μόνο τμήμα που σώζει αυτό το μνημείο ανικανότητας, επιστημονικής ανεπάρκειας και προχειρότητας είναι η παράγραφος που αναφέρεται στην περιοχή της Μάνδρας, για την οποία διαπιστώνει «υψηλό, πολύ υψηλό κίνδυνο, αλλά κατά περίπτωση και σε κάποια τμήματα». Αρα ούτε αυτή η καταρχήν σωστή διάγνωση διασώζεται, αφού η Μάνδρα καταστράφηκε ολοσχερώς και όχι μόνο κάποια τμήματα.

Επιβολή των πολλών και όχι Μοντεσκιέ και σαχλαμάρες ...

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην θέση που δεν μπορεί τίποτα να κάνει, τίποτα να υποσχεθεί. Έχοντας ένα κόμμα που τα παλιά του στελέχη προσπαθούν να δημιουργήσουν αριστερά άλλοθι εάν η κυβέρνηση πέσει, ο Τσίπρας στις ομιλίες του αναγκάζεται να καταφεύγει σε μια  συρραφή από κλισέ.  Όπως στην ομιλία στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τις Ανισότητες, που προσπαθώντας να δημιουργήσει αριστερό προφίλ δημιούργησε ένα το νέο πολιτικό σύστημα της δικτατορίας των πολλών.

Μέχρι και τα τέλη του 2014, όταν ο Αλέξης Τσίπρας μπορούσε να λέει ότι θα σκίσει τα μνημόνια, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα τρίξει τα δόντια στην κυρία Μέρκελ και θα οδηγήσει την Ευρώπη στον σοσιαλισμό μαζί με άλλους γίγαντες της πολιτικής, όπως ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των Ποδέμος. Μία, μία, οι υποσχέσεις και φαντασιώσεις του γειωνόντουσαν από την πραγματικότητα. Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, με τον Τσίπρα να έχει υπογράψει ότι του βάλανε μπροστά του στο τραπέζι, περιλαμβανομένων και των χαρτοπετσετών, να έχει παρακαλέσει για βοήθεια τον Τραμπ και την Μέρκελ, όταν μιλάει βρίσκεται σε αδιέξοδο.