Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Οι δολοφόνοι διευκολύνονται και δοξάζονται ...

Καθώς η θριαμβευτική επανεμφάνιση του αρχιδολοφόνου της «17 Νοέμβρη» αποθράσυνε ακόμη περισσότερο τους ανεμπόδιστους εραστές της επαναστατικής βίας, με τη συμπαράσταση πια και της διεθνούς αναρχίας, με άγνωστη συνέχεια, καθώς γράφω τρεις ημέρες πριν από τη δημοσίευση του άρθρου, ας δούμε τι προηγήθηκε της διήμερης εξόδου του Κουφοντίνα από τη φυλακή και της ενθουσιώδους υποδοχής του από τους θαυμαστές της τρομοκρατίας.

Ο νόμος που ίσχυε όταν ανέλαβε ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας προέβλεπε χορήγηση αδείας στους ισοβίτες μόνο έπειτα από έκτιση ποινής 18 ετών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ευθύς μόλις ανέλαβε την εξουσία προέβη:

Οι... φιλελεύθεροι του ΣΥΡΙΖΑ !

Ένα από τα πράγματα που δεν μπόρεσα ποτέ μου να καταλάβω είναι πως είναι δυνατόν να έχει κάποιος υπηρετήσει την ελεύθερη αγορά και να υπηρετεί σήμερα αυτή την κυβέρνηση. Να έχει θητεύσει σε χρηματιστηριακή ή τράπεζα και να συλλειτουργεί με τον Καρανίκα στο ιερό, μοιράζοντας ψόφους στους επενδυτές.

Όταν έκανα πρώτη φορά αυτή την ερώτηση, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν περισσότεροι χρηματιστηριάκηδες στον ΣΥΡΙΖΑ απ' ότι στην Νέα Δημοκρατία, η απάντηση που πήρα ήταν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κρυβόντουσαν δυνάμεις φιλελεύθερες που θα έσπρωχναν τον Αλέξη να κάνει μία μεταρρυθμιστική επανάσταση.

Το αστείο είναι ότι αυτό μου το έλεγαν έμπειροι άνθρωποι, που είχαν φάει τις αγορές με το κουταλάκι και είχαν γαλουχηθεί πολιτικά σε γνωστές κινήσεις, όπως η Δράση και η ΦΙΣ. Έλεγα, δεν μπορεί, όνειρο ζω! Θυμήθηκα και μία αντίστοιχη σκηνή από το λούφα και παραλλαγή, όταν οι στρατιώτες από την ΥΕΝΕΔ μετέφεραν κομουνιστικά σύμβολα στην... Βουλή. Κι εκεί ένας οδηγός είπε ότι άκουσε από τον θείο του ότι οι συνταγματάρχες ήταν... Νασερικοί. Είπα, λες; Λες να έχει στηθεί καμιά φράξια;

Ανεργία: Ας ζαλιστούμε λίγο με τα νούμερα Τσίπρα ...

Ως γνωστόν εδώ και μήνες μας ζαλίζουν το κεφάλι με την μείωση της ανεργίας. Τσίπρας και λοιποί το έχουν κάνει σημαία – αποφεύγοντας, βέβαια, να αναφερθούν στην τεράστια αύξηση της ελαστικής εργασίας με τα τρίωρα και τα τετράωρα και τα 200 και 300 ευρώ τον μήνα, καθώς και στην μαζική μετανάστευση νέων στο εξωτερικό που συνεχίζεται ακάθεκτη.

Στις 7 Οκτωβρίου, στην ομιλία του στο 2ο Thessaloniki Summit του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο κ. Τσίπρας είπε πως τον Ιούλιοδημιουργήθηκαν 263.000 νέες θέσεις εργασίας, «αριθμός που αποτελεί ρεκόρ 16ετίας», όπως είπε. Αποφεύγοντας να πει πόσες θέσεις εργασίας χάθηκαν.