Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Το Fake δελτίο του υπουργείου Οικονομίας ...

Το δελτίο οικονομικών εξελίξεων Οκτωβρίου που εξέδωσε προ ημερών το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης – και με το οποίο προφανώς προσπαθούν να… ανταγωνιστούν τα ανάλογα δελτία του ΙΟΒΕ και του ΣΕΒ που δεν τους βολεύουν – αποτελεί την επιτομή της προπαγάνδας των αριθμών.

Σ’ αυτό, οι κυβερνητικοί – και σε πείσμα της πραγματικότητας και όλων όσα μόλις είχαν καταγραφεί στα ανάλογα δελτία ΙΟΒΕ και ΣΕΒ – υποστηρίζουν πως «όλοι ανεξαιρέτως οι δείκτες οικονομικού κλίµατος καταγράφουν ανάκαµψη της εµπιστοσύνης στις προοπτικές της οικονοµίας και υποδηλώνουν βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αναθέρµανση της οικονοµικής δραστηριότητας».

Αυτή η απίστευτη «διαπίστωση», σε συνδυασμό με το γεγονός ότι για πρώτη φορά εκδίδεται τέτοιο δελτίο από το υπουργείο, καταδεικνύει και την (προπαγανδιστική) πρόθεση: Την έκδοση ενός fake δελτίου, που θα θολώνει τα νερά, υποστηρίζοντας τα ακριβώς αντίθετα από τα υπόλοιπα.

Έτσι, μιλούν για «βάσιµες προσδοκίες για νέα µεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ το γ' τρίµηνο και προσέγγιση του ετήσιου στόχου για ανάπτυξη 1,8% το 2017».

Δεν πληρώνουν και έτσι έχουν πλεονάσματα ...

«Αν μου πρότειναν να κυβερνήσω το κράτος θα άρχιζα από την αποκατάσταση της έννοιας των λέξεων» είχε πει ο Κομφούκιος. Θα προσπαθήσω λοιπόν να αποκαταστήσω τη λέξη πλεονάσματα, για των οποίων τη διανομή ερίζουν χωρίς ντροπή κυβέρνηση, αντιπολίτευση, δανειστές και ΜΜΕ. Πραγματικά πλεονάσματα προκύπτουν μόνο αφού πληρώσεις όλες τις υποχρεώσεις σου και σου μένει περίσσευμα. Ομως πώς μπορεί να παρουσιάζεται πλεόνασμα, όταν ταυτόχρονα οι ληξιπρόθεσμες και συνεπώς αμέσως απαιτητές υποχρεώσεις του Δημοσίου ανέρχονται σε πάνω από έξι δισεκατομμύρια ευρώ;

Η Φώφη, ο Βαρδής και ο πανικός του Μαξίμου ...

Ο μόνος που δικαιούται να πιστεύει ότι η Φώφη δεν θα είναι η νικήτρια στις εσωκομματικές εκλογές της επόμενης Κυριακής είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Τα όνειρα δεν έχουν ακόμη απαγορευτεί στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνο που πλέον απαγορεύεται μετά από την κοσμοσυρροή της πρώτης Κυριακής είναι οι δεύτερες και οι τρίτες σκέψεις για συνεργασία του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή όποιου άλλου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν θα το ήθελε ούτε ο Βαρδής! Ο άνθρωπος που βλέπει την κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά σαν δική του κόρη, θα ήθελε να την δει στην θέση της πρωθυπουργού.