Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Και εκεί που χτυπούσαμε τις καμπάνες…

Πιστεύω να θυμάστε ότι πριν από έναν μόλις μήνα είχαμε κληθεί να… πανηγυρίσουμε διότι, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, τον Σεπτέμβριο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος ξεπέρασε το όριο των 100 μονάδων, φθάνοντας τις 100,6.

Ουσιαστικά είχαμε κληθεί να χτυπήσουμε τις καμπάνες διότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παρέλαβαν τον συγκεκριμένο Δείκτη μεταξύ 102 και σχεδόν 104 μονάδων, τον γκρέμισαν στις 81 το 2015 και είχαν τον Σεπτέμβριο του 2017 καταφέρει ασθμαίνοντας να τον πάνε λίγο πάνω από το 100 – και πολύ κάτω από το 103, εκτός κι’ αν το 103 είναι μικρότερο από το 100!

Κι’ εκεί που η προπαγάνδα βαρούσε τις καμπάνες, ήλθε τον Νοέμβριο το ΙΟΒΕ να μας πει πως τον Οκτώβριο ο Δείκτης ξαναγκρεμίστηκε στις 98,3 μονάδες!

Ο Γερμανός γιατρός που έσωζε Έλληνες επί Κατοχής. Τον έκλαψαν σαν Έλληνα στη Μήλο ...

Η προσφορά του χειρουργού Χανς Λέμπερ, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στη Μήλο, ζωντανεύει μέσα από τις επιστολές που έστελνε σχεδόν κάθε Κυριακή στην οικογένειά του, στη Γερμανία. Πρόκειται για συνολικά 57 επιστολές, που κυκλοφόρησαν μεταφρασμένες μόλις φέτος σε δύο βιβλία, ένα σε κάθε γλώσσα. Την επιμέλεια και τον σχολιασμό έκανε ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μπελιβανάκης.

Του έσωσε το πόδι από ακρωτηριασμό
Η προσφορά όμως του γερμανού γιατρού ζωντανεύει περισσότερο μέσα από τις μνήμες, όσων είχαν την τύχη να νοσηλευτούν στα δύο νοσοκομεία, ένα για τη φρουρά και ένα για τους κατοίκους, που οργάνωσε στο νησί, και να χειρουργηθούν από τον ίδιο. Δεν ήταν μόνο γερμανοί στρατιώτες, αλλά και ντόπιοι Έλληνες, που είχαν απόλυτη ανάγκη ιατρικής φροντίδας σε μια περίοδο πολέμου και μεγάλης ανέχειας. Ανάμεσά τους και ο Κώστας Μπαρμπαντωνάκης, πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού. Σε ηλικία 3 χρονών έπαθε γάγγραινα στο πόδι. Αντιβιοτικά δεν υπήρχαν. Η ιατρική γνωμάτευση ήταν καταπέλτης για τον μικρό Κώστα: θα έπρεπε να του κόψουν το δεξί πόδι. Όταν το άκουσε η μητέρα του, δεν μπορούσε να σταματήσει από το κλάμα. Τη συνέχεια εξιστορεί στη Deutsche Welle ο Κώστας Μπαρμπαντωνάκης.

#Κεντροαριστερά: Ντέρμπι(;) στον δεύτερο γύρο με 42,5% η Φ. Γεννηματά και με 25,1% ο Ν. Ανδρουλάκης ...

Φώφη  Γεννηματά και του Νίκο Ανδρουλάκη ανέδειξαν στις δυο πρώτες θέσεις κατα τον πρώτο γύρο των εκλογών του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

Συγκεκριμένα, στα 730 από 878 εκλογικά κέντρα, η Φ. Γεννηματά προηγείται με 42,5%, στο 25,14% ο Ν. Ανδρουλάκης.

Ακολουθούν ο Γ. Καμίνης με 13,52%, ο Στ. Θεοδωράκης με 9,81%, ο Γ. Μανιάτης με 4,26% και ο Γ. Ραγκούσης με 2,39%. 

Τελευταία ενημέρωση 01:30

Συνολικά ψήφισαν 210.264. Αποτελέσματα Επικράτειας από 175.565 ψηφοφόρους σε 730 από 878 εκλογικά κέντρα (83,49%):