Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Οι «απαραίτητοι» του Α. Τσίπρα ...

Και τον Φίλη αντικατέστησε και την Χριστοδουλοπούλου και τον Δρίτσα και τον Ξυδάκη την Αναγνωστοπούλου και τον Πελεγρίνη και τον Μάρδα και τον Μπαλτά και τον Αλεξιάδη. Μέχρι και τον Μουζάλα ετοιμάζεται να ξεφορτωθεί – με κλωτσιά προς τα πάνω…

Δεν δίστασε να διώξει και συντρόφους μιας ζωής, όπως ο Λαφαζάνης και ο Στρατούλης και οι λοιποί…

Στο τέλος θα αποδειχθεί πως οι μόνοι υπουργοί τους οποίους ο Α. Τσίπρας δεν θα τολμήσει ποτέ να αποπέμψει είναι τα πρώην μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Κουρουμπλής και Σπίρτζης – και τα προερχόμενα από τους ΑΝΕΛ κυβερνητικά στελέχη.

Όταν τα όνειρα του Αλέξη διαψεύδονται, αναλαμβάνει το παρακράτος της λάσπης...

Μέσα σε πέντε μέρες διαψεύδονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο όλες οι προσδοκίες για την «επιστροφή» του Αλέξη Τσίπρα! Οι δημοσκοπήσεις δεν επιβεβαιώνουν το «κλείσιμο» της ψαλίδας, η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν προκύπτει και την ίδια στιγμή οι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης ομολογούν την πράξη γενοκτονίας της μεσαίας τάξης. Τι απέμεινε στα υπόγεια του Μαξίμου; Η λάσπη!

Ήταν μία πραγματική διαολοβδομάδα για τον Αλέξη Τσίπρα. Οι υποψιασμένοι της αγοράς υποστήριζαν εδώ και καιρό ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινούσε μία μεγάλη επικοινωνιακή αντεπίθεση, μέσω της οποίας θα προσπαθούσαν να πείσουν το εκλογικό σώμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ανέκαμπτε και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε ακόμη και να κερδίσει τις εκλογές. Το σενάριο αυτό είχε τέσσερα πόδια: Το πρώτο ήταν η οικονομική ανάκαμψη της χώρας, μετά και από την μεταμόρφωση του Αλέξη Τσίπρα από έναν κομμουνιστή παλαιού τύπου σε έναν Ευρωπαίο σοσιαλδημοκράτη. Το δεύτερο, οι δημοσκοπήσεις ως απόδειξη της επιστροφής του μεγάλου ηγέτη σε θέση μάχης για την διεκδίκηση και των επόμενων εκλογών. Το τρίτο, η ανάδειξη «σκανδάλων» και το τέταρτο, η προσπάθεια να στρέψουν την Νέα Δημοκρατία σε μία περίοδο βαθιάς εσωστρέφειας.