Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Τελικά ποια είναι τα «αληθινά fake news»;

Και ξαφνικά, ανακάλυψαν όλοι τα fake news. Πόσο διαδεδομένα είναι, πόσο επικίνδυνα για την ενημέρωση, πόσο θανατηφόρα για τη Δημοκρατία.

Λες και δεν υπήρχαν πάντοτε οι φήμες, οι διαδόσεις, οι υπερβολές.

Λες και πρόκειται για κάτι το καινούργιο, μια μάστιγα που πρέπει οπωσδήποτε να καταπολεμηθεί, διαφορετικά θα καταστραφούμε όλοι μαζί.

Φυσικά, ουδείς νοιάζεται στην πραγματικότητα.

Αυτοί που ασχολούνται με το θέμα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Επτά χρόνια για το ελάχιστο εισόδημα...

Στο δεύτερο άρθρο του πρώτου μνημονίου, τον Μάιο 2010, προσδιορίζοντας το γενικό πλαίσιο της νέας οικονομικής πολιτικής, δημοσιονομικής διάσωσης και λιτότητας, η Βουλή ψήφισε ότι: «Λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για την προστασία των ασθενέστερων οικονομικών στρωμάτων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με στόχο την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων κατά την περίοδο εφαρμογής του προγράμματος». Η υποχρέωση δεν σταματούσε εκεί: ««Λαμβάνεται μέριμνα για την αντιμετώπιση των ειδικών αναγκών των φτωχών και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού που διαβιούν υπό μειονεκτικές συνθήκες όπως η ανεργία, το γήρας, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η απουσία εισοδήματος».

Έχουν απίστευτο μίσος για τους αστούς. Για εσάς!

Εδώ φωτό αρχείου με αστούς ΠΣηφοφόρους τους... 
Οι αστοί πολεμήθηκαν σκληρά από δύο ανθρώπινες φυλές: Τους κομμουνιστές και τους φασίστες. Είναι ο κοινός τους τόπος. Εκεί που τα δύο άκρα συναντώνται. Μισούν την αστική τάξη, την αριστεία, την πρόοδο. Αν κάποιοι πιστεύετε ακόμη ότι ο Αλέξης θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ακούστε τις ομολογίες Τσακαλώτου και Χουλιαράκη για την συνειδητή επιλογή τους να πλήξουν την μεσαία τάξη.

Είστε κουρασμένοι; Δεν θέλετε να ακούτε άλλο για την κρίση και τις μαύρες μέρες που σας επιφυλάσσει το καθεστώς; Κάπως έτσι η αστική τάξη επέλεξε να ψηφίσει το 2015 τον Αλέξη Τσίπρα. Επειδή είχε «κουραστεί» από τον Αντώνη Σαμαρά. Η μεσαία τάξη στην χώρα μας δεν πήγε από ατύχημα. Αυτοκτονία ήταν.