Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙ-ΣΥΣΤΕΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ...

Οι παγκόσμιες εξελίξεις δείχνουν μια τάση ανατροπής καθιερωμένων πολιτικών και αντιλήψεων. Επίκεντρο αυτών των αντιδράσεων είναι οι αναπτυγμένες χώρες της Δύσης και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά αυτών των εξελίξεων δείχνουν έλλειψη ιδεολογικών κατευθύνσεων και ταξικού προσανατολισμού και συνείδησης. Πλούσιοι και φτωχοί εμφανίζονται να συμμαχούν σε πολιτικές  που αντιτίθενται στα συμφέροντα των μεσαίων τάξεων και κάποιων κοινωνικών και εθνικών μειονοτήτων. Τα σύνορα της κοινωνικής και πολιτικής αντιπαράθεσης είναι θολά, ασταθή και ευμετάβλητα. Μπορούμε εν τούτοις να χαράξουμε κάποιες γραμμές κατανόησης– όχι πάντα σταθερές ούτε και ξεκάθαρες.

Όταν οι «δεξιοί» ανακαλύπτουν το μεγαλείο του Αλέξη...

Τώρα που έφυγαν από την μέση οι αξιότιμοι κύριοι Ψυχάρης και Μπόμπολας, αναρωτιόμαστε αν ο ελληνικός Τύπος έχει βρει την χαμένη αξιοπιστία του. Φανταζόμαστε ότι δεν υπάρχουν άλλες υπερχρεωμένες επιχειρήσεις στον χώρο του Τύπου. Ότι όλοι οι άλλοι που εξακολουθούν και λειτουργούν χαίρουν άκρας υγείας. Όχι; Δεν είναι έτσι; Ω, τι μας λέτε; Κάθαρση α λα καρτ;

Εγώ πάντως τον παραδέχομαι τον Αλέξη. Ήθελε να κλείσει δύο μαγαζιά και τα έκλεισε. Δημιουργεί την δική του αυτοκρατορία. Η προσπάθεια ελέγχου του Τύπου είναι στρατηγική κίνηση. Γι' αυτό και επιμένουν τόσο πολύ σε αυτό. Ο βαθμός του ελέγχου των μέσων ενημέρωσης είναι εκπληκτικός. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πράξη εκείνο που δεν κατάφερε ο Ανδρέας Παπανδρέου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που είχε καταβάλει.