Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Το απόστημα της βίας μεγαλώνει ...

Κάποιος θα μπορούσε να σχολιάσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση εποιείτο την νήσσαν όταν το μόνο που μπορούσε (κι έπρεπε) να κάνει ήταν να καυτηριάζει τις επιθέσεις των χουλιγκάνων κατά Μέσων Ενημέρωσης. Τώρα που είναι κυβέρνηση και κάτι μπορεί (και πρέπει) να κάνει για τη διάχυτη βία, δεν κινητοποιεί τον κρατικό μηχανισμό. Βγάζει, σαν να ήταν αντιπολίτευση, ανακοινώσεις καταδίκης για την επίθεση που έκαναν οι γνωστοί-άγνωστοι κατά της εφημερίδας «Εθνος». Καλά κάνει, αλλά δεν αρκεί. Η ανακοίνωση μπορεί να θεωρηθεί πρόοδος κι ας γίνεται επειδή, όπως θα πούνε κάποιοι κακεντρεχείς, η ιστορική αυτή εφημερίδα στηρίζει ανοικτά και κραυγαλέα την κυβέρνηση. Αλλά μια κυβέρνηση κρίνεται πρωτίστως για το έργο της και όχι για τις ανακοινώσεις.

Κυρία-κυρία, ο Χριστόφορος με παρακολουθεί ...

Έτρεξα στο σπίτι μου γεμάτος ενοχές! Τους τελευταίους μήνες ο λογαριασμός μου στο twitter αύξησε σημαντικά τους ακολούθους του. Ο υπουργός Χριστόφορος, όμως, ήταν κατηγορηματικός, ότι υπάρχει μία αύξηση ψεύτικων  λογαριασμών που ακολουθούν δεξιούς λογαριασμούς. Τα ερωτήματα με πλημμυρίζουν: Είναι ο δικός μου λογαριασμός Δεξιός ή όχι; Και πως είναι, υπουργέ μου, οι Αριστεροί λογαριασμοί; Πως τους ξεχωρίζεις, ανάθεμά σε…

Προσέξτε σας παρακαλώ τι ακριβώς δήλωσε αυτό το παλικάρι: «Το μηνιαίο report με το οποίο παρακολουθούμε τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα social media περιέχει για το μήνα αυτό και ένα ενδιαφέρον (παραπολιτικό) στοιχείο: συνεχίζεται η μαζική δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο και αφορά φανς τηλεοπτικών σώου που ακολουθούν ταυτόχρονα πολλούς δεξιούς λογαριασμούς».