Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Τότε που έβριζαν οι... "αντιμιλιταριστές

Περσινά ξινά σταφύλια θα μου πείτε, αλλά θυμίζω ότι ο κ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του (13 Απριλίου 2014) στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είχε διακηρύξει πως διεκδικεί και αγωνίζεται για Ευρώπη χωρίς ΝΑΤΟ και ευρωστρατό, για να αποσυρθούν αμέσως οι δυνάμεις  που είναι έξω από το έδαφος της Ευρώπης και για να φύγουν οι βάσεις των ΗΠΑ και τα πυρηνικά όπλα!

Θυμίζω επίσης ότι αυτά ακριβώς περιλάμβανε και η Διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές (25 Απριλίου 2014): «Η ριζοσπαστική αριστερά διεκδικεί και αγωνίζεται για: Ευρώπη ειρηνική, από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια προς όφελος της ειρήνης σε όλο τον κόσμο, που θα βασίζει την ασφάλειά της στη μείωση των εξοπλισμών και τη συνεννόηση, στον εξοβελισμό των πυρηνικών και των άλλων όπλων μαζικής καταστροφής. Με ένα πανευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας και συνεργασίας με τη συμμετοχή και της Ρωσίας. Ευρώπη που θα απαγορεύει την αποστολή στρατιωτών εκτός συνόρων. Ευρώπη χωρίς ΝΑΤΟ και ευρωστρατό. Ούτε ένα ευρώ, ούτε ένας στρατιώτης για νατοϊκές εκστρατείες! Να αποσυρθούν αμέσως οι δυνάμεις που είναι έξω από το έδαφος της Ευρώπης. Λύση στο ουκρανικό ζήτημα με όρους δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας. Κατάργηση των βάσεων των ΗΠΑ και τα πυρηνικά όπλα!».

Μας πονάει ο Τσίπρας;


Αφορμή για το σημερινό σημείωμα στάθηκαν σχόλια στο facebook, με τα οποία αθεράπευτοι οπαδοί του Αλέξη Τσίπρα «κατακεραυνώνουν» τους «αντιπάλους» με επιχειρήματα του τύπου «σας πονάει που το κάνει ο Τσίπρας». Πέραν από το γεγονός ότι η σχετική επιχειρηματολογία έχει έντονο ποδοσφαιρικό χρώμα, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι εμείς οι νεοφιλελεύθεροι το είχαμε προβλέψει κι αυτό!

Ότι δηλαδή θα ερχότανε η ώρα που ο Τσίπρας θα προσπαθούσε να «πουλήσει» το αφήγημα ότι είναι ένας σύγχρονος φιλελεύθερος πολιτικός. Κι η ώρα αυτή είναι τώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος. Έχει αυτή την μοναδική ικανότητα να πείθει τον κόσμο. Έχει αυτό που λέμε «καθαρό πρόσωπο». Λες, δεν μπορεί, παρά να λέει την αλήθεια.