Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ...

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την τιμή να προτείνω μαζί με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι να δοθεί το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε χώρο ή αίθουσα του κτιρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας συμβατικός Ευρωπαίος πολιτικός.
Διαχρονικός υπέρμαχος του ευρωπαϊκού εγχειρήματος και της ευρωπαϊκής ιδέας. Ένας σύγχρονος Ευρωπαίος ηγέτης με σημαντική συμβολή ως πρωθυπουργός της Ελλάδος στην υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Που κατέστησε το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ένα ισχυρό, δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό όργανο λήψης αποφάσεων.

Ελληνικό: Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ ...

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η υπόθεση της επένδυσης στο Ελληνικό πηγαίνει από εμπλοκή σε εμπλοκή, με τον ΚΑΣ να διακόπτει ξανά και ξανά και να αναβάλλει ξανά και ξανά τις συνεδριάσεις του.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν πως για να ληφθεί επιτέλους κάποια στιβαρή απόφαση επί του θέματος, έπρεπε να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Πρόεδρο του Κόμματος Αλέξη Τσίπρα!

Συγγνώμη, αλλά από πότε το Πολιτικό Συμβούλιο ενός κόμματος αποφασίζει για το τι πρέπει να γίνει σε μια επένδυση;

Δεν είναι για όλα αυτά αρμόδια η κυβέρνηση και τα διάφορα κυβερνητικά όργανα;

Πρώτα θα σβήσει ο ήλιος της διαπλοκής στις Βρυξέλλες και έπειτα θα πέσει ο Αλέξης ...

Οι δανειστές αγαπούν τον Αλέξη και δεν περιμέναμε τον Γερούν για να το μάθουμε. Όπως κι ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης. Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει γι’ αυτούς ότι δεν θα έκανε ποτέ μία φιλελεύθερη κυβέρνηση: Παραδίδει την  Ελλάδα στα χέρια τους για τις επόμενες γενιές. Δεν έτυχε!

Η «εύκολη απάντηση» στο ερώτημα «γιατί οι δανειστές λατρεύουν τον Αλέξη» είναι το γνωστό «επειδή τους κάνει τα χατίρια». Κι εσείς θα αγαπούσατε έναν ταμία σε πολυκατάστημα αν σας άφηνε να φύγετε από το κατάστημα δίχως να πληρώσετε τα αγαθά που μόλις βάλατε στο καλάθι σας.