Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Τόπος τουρισμού ή κέντρο διερχομένων;

Επειδή η Ελλάδα δεν είναι κέντρο διερχομένων – και επομένως δεν αρκεί η αύξηση του αριθμού των τουριστών, αλλά χρειαζόμαστε την αύξηση των εσόδων – και επειδή τουρισμό δεν πρέπει να κάνουν μόνο οι ξένοι, αλλά και οι Έλληνες, υπάρχουν μερικά στοιχεία στα οποία δεν έχει δοθεί η πρέπουσα σημασία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, οι Έλληνες τουρίστες ήταν το 2016 λιγότεροι από εκείνους του 2015 (η σύγκριση με το 2014 προφανώς αποφεύγεται).

Όπως ανακοινώθηκε, το 2016 πραγματοποίησαν 5,6 εκ, ταξίδια 3,3 εκ. Έλληνες. Και αυτό σημαίνει πτώση 4,4% και 4% αντίστοιχα, ενώ το σύνολο των διανυκτερεύσεων μειώθηκε κατά 1,9%.

Το καταπληκτικό, όμως, είναι πως ενώ είχαμε μείωση του αριθμού των Ελλήνων τουριστών, είχαμε αύξηση στις δαπάνες που πραγματοποίησαν στα ταξίδια τους κατά 5,8%.

Σας λέει κάτι αυτό; Μήπως ότι κάποιοι ξέχασαν τι θα πει διακοπές και πλέον ταξιδεύουν μόνο οι έχοντες;

Ρωτάω, διότι διαφορετικά τα νούμερα δεν εξηγούνται.

Μας κυβερνούν φιλόσοφοι !!!

Τον Αύγουστο η φιλομαθής χώρα βυθίστηκε στα μεγάλα ζητήματα της σύγχρονης Ιστορίας. Με την πρωτοβουλία ενός εγνωσμένου κύρους διανοητή, του υπουργού κ. Κοντονή, δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να μελετήσει τους ολοκληρωτισμούς του εικοστού αιώνος. Γόνιμος διάλογος διεξήχθη για τις ομοιότητες και τις διαφορές του ναζισμού και του κομμουνισμού. Το ανήσυχο πνεύμα του ελληνισμού διαφέρει από το χαυνωμένο τοιούτο της υπόλοιπης Ευρώπης κατά τούτο. Εμείς δεν αρκούμεθα σε απαντήσεις που έχουν δοθεί βάσει ιστορικών στοιχείων. Διότι τα φαινόμενα απατούν, όπως τα Κατίν και τα Γκουλάγκ, ή τα θύματα του ελληνικού Εμφυλίου. Και δικαίως κάποιος κυβερνητικός σοφός μάς υπενθύμισε ότι ο Στάλιν δεν σκότωσε κανέναν Eλληνα, εκτός από όσους έπεσαν για τον Στάλιν το ’46-’49 και όσους έπεσαν στις μάχες εναντίον τους για να διασφαλίσουν το δικαίωμα του κ. Κοντονή να στέλνει επιστολές.

Τα γκάλοπ των απελπισμένων ...

Από αυτήν την ιστοσελίδα, ο Θ.Μαυρίδης, σε ανύποπτο χρόνο, είχε γράψει για την επικοινωνιακή επίθεση που θα εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το καλοκαίρι. Όπως, είχε προβλέψει θα εμφανισθούν δημοσκοπήσεις που θα κλείνουν την ψαλίδα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, ώστε στις αρχές του 2018, ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει περάσει μπροστά. Το σχέδιο υλοποιείται.

Προς τούτο επιστρατεύτηκαν δύο ανύπαρκτες εταιρείες που ήρθαν από το πουθενά. Η μια έκανε «δημοσκόπηση» στην Δ. Μακεδονία μέσα στο καλοκαίρι και η άλλη προχθές, υποτίθεται, πανελλαδικά.

Εμφανίσθηκαν όμως και δύο άλλες δημοσκοπήσεις, από σοβαρές εταιρείες, εγγεγραμμένες στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων, στις οποίες καταφαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το σοβαρό προβάδισμα που είχε πριν από το καλοκαίρι. Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις.