Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες ...

Την ημέρα της επετείου της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας δεν αποπειράθηκε να ταυτιστεί ο ίδιος με τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά να υποβαθμίσει τον Ανδρέα Παπανδρέου ως ιστορικό μέγεθος στο επίπεδο του δικού του κυνισμού.

Το άρθρο του κ. Τσίπρα γράφτηκε γιατί ο συγγραφέας του θεώρησε ότι υπάρχει   ένα ακροατήριο έτοιμο να δει την αξιακά ασπόνδυλη πολιτική ως πραγματισμό. Πρόθυμο να εκλάβει την ιστορική τυμβωρυχία ως ένδειξη μετακίνησης από τον ανεύθυνο ριζοσπαστισμό στη συνετή σοσιαλδημοκρατία. Διατεθειμένο να θεωρήσει τον ώμο τυχοδιωκτισμό ως πολιτική δεξιοτεχνία. Το αγαπημένο του επιχείρημα είναι άλλωστε ότι ξαναψηφίστηκε, μαζί μάλιστα με τον εταίρο του, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, παρότι έγιναν όσα έγιναν από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2015.

Από το ψέμα στην εικονική πραγματικότητα ...

Τι είναι χειρότερο; Να είσαι έμπορος ελπίδων και διακινητής ψεμάτων ή έμπορος και διακινητής εικονικής πραγματικότητας;

Με λίγα λόγια, ποιον Τσίπρα προτιμάμε (λέμε τώρα); Αυτόν του 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 ή αυτόν του 2017;

Μετά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, πολλοί εκ των εξαπατημένων ψηφοφόρων του θα προτιμούσε τον «παλιό Τσίπρα». Αυτόν που τους έταζε λαγούς με πετραχήλια και τους έλεγε πως το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να διώξει την τρόικα και να σχίσει τα μνημόνια – ντάλα μεσημέρι. Αυτόν που αποκαλούσε τα πλεονάσματα «ματωμένα» και όχι αυτόν που τα διαφημίζει από το βήμα της ΔΕΘ.

Ο Τσίπρας του 2017, όμως, τους υποσχέθηκε έξοδο από τα μνημόνια το 2018 – ενώ όλοι ξέρουν πως έχει δεσμεύσει τη χώρα όχι μόνο ως το 2022, αλλά ως το 2060 (εντάξει, τα ψέματα δεν εγκαταλείπονται εύκολα).

Και βέβαια, παρουσίασε μια οικονομία σε… μπουμ!

Και τι δεν είπε!

Είπε ότι «οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2016 σημείωσαν υψηλό δεκαετίας και το 2017 αναμένεται περαιτέρω βελτίωση καθώς ήδη το πρώτο τετράμηνο έχουμε εισροή 1,4 δις στην ελληνική οικονομία».

Η Eldorado Gold αναστέλλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα ...

Την πρόθεσή της να αναστείλει τις επενδύσεις σε όλα τα εν’ λειτουργία ορυχεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά projects στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η καναδική εταιρεία εξόρυξης χρυσού Eldorado Gold.

Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα, αξίας πάνω από 2 δισ. ευρώ, την οποία εξ αρχής πολέμησαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, τινάζεται τελικά στον αέρα εξαιτίας της δραματικής καθυστέρησης να προχωρήσει στην αδειοδότηση της.

Η εταιρεία αποδίδει την απόφασή της στη σημαντική καθυστέρηση των ελληνικών Αρχών να προχωρήσουν στην έκδοση των απαραίτητων αδειών για την κατασκευή και ανάπτυξη των έργων στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει, όπως λέει, τα χρονοδιαγράμματα και το κόστος της Eldorado στην Ελλάδα, και τελικά εμπόδισαν την ικανότητα της εταιρείας να προωθήσει αποτελεσματικά την ανάπτυξη και τη λειτουργία αυτών των περιουσιακών στοιχείων.