Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Σκανδαλώδεις δηλώσεις ...

«Είναι σκάνδαλο για τις δημοκρατικές διαδικασίες το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας», δήλωσε ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, στην εφημερίδα Corriere della Sera στις 3 Σεπτεμβρίου, από το Κόμο όπου βρέθηκε προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές οικονομικό φόρουμ του Ιδρύματος «Αμπροζέττι».

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Μοσκοβισί: «Είναι ένα σκάνδαλο σε ό,τι αφορά στις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι διότι οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι το να αποφασίζεις με αυτό τον τρόπο την μοίρα ενός λαού, το να επιβάλεις λεπτομερειακά αποφάσεις για τις συντάξεις, την αγορά εργασίας… Μιλώ για τις βασικές λεπτομέρειες της ζωής μιας χώρας που αποφασίστηκαν σε έναν οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, οι εργασίες του οποίου ετοιμάζονται από τεχνοκράτες, χωρίς τον ελάχιστο έλεγχο ενός κοινοβουλίου. Χωρίς τα μέσα ενημέρωσης να γνωρίζουν πραγματικά τι λέγεται, χωρίς σταθερά κριτήρια ή μια κοινή κατευθυντήρια γραμμή».

Ο γερμανοτσολιάς Άδωνις και ο πατριώτης Τσίπρας ...

Με την ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρακτική κρίνοντας την φωτό ,
βλέπουμε τι σημαίνει υποταγή...
Τις μέρες που πέρασαν τα συριζοτρόλ έκαναν viral κάποιες φωτογραφίες του Άδωνι Γεωργιάδη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Οι υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωναν εν χορώ τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με τα συνήθη σε αυτές τις περιπτώσεις επίθετα του στυλ «γερμανοτσολιάς», «υποτακτικός» κλπ κλπ. Όλα αυτά δε, δεν προέκυπταν από κάποια δήλωση του Γεωργιάδη αλλά από το γεγονός πως στις φωτογραφίες αυτές παρουσιαζόταν χαμογελαστός και σε καλή διάθεση.

Δεν πρόκειται φυσικά για καινούργιο φαινόμενο ούτε ο Άδωνις είναι το μοναδικό «θύμα» της συγκεκριμένης μορφής προπαγάνδας. Πρόχειρα μπορώ να θυμηθώ ένα παλιότερο ενσταντανέ όπου ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Βαγγέλης Βενιζέλος, αστειευόταν με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Η λεζάντα με την οποία κυκλοφόρησε η εν λόγω φωτό στα σόσιαλ μίντια ήταν πάνω κάτω: «Να πως διαπραγματεύονται οι προδότες!»