Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Τι κρύβει η νέα επίθεση στον Άδωνι;

«Με ύφος υποτακτικού πήγε στην συγκέντρωση του CDU και υποκλίθηκε στον Schaeuble». Αυτή την όλο χολή πρόταση, δεν την έγραψε κάποιος Συριζαίος σχολιαστής. Αν το έκανε, θα ήταν απολύτως δικαιολογημένος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης -κατά γενικήν ομολογία- είναι από τους ελάχιστους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που κάνει δυναμική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Που «ιδρώνει την φανέλα του». Και όχι μόνον αυτό, τους έχει τρελάνει και στα τρίποντα!

Και όμως αυτή η κατάπτυστη πρόταση ήταν πρωτοσέλιδο εφημερίδας που υποτίθεται πως αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ και κινείται στον συντηρητικό χώρο. Το ρήμα «υποτίθεται» εκφράζει, δυστυχώς, την πραγματικότητα.

Υπάρχουν έντυπα που υπηρετούν κραυγαλέα τους συνεταίρους του ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση του τόπου. Και οι συνεταίροι αυτοί δεν είναι μόνον οι ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου. Είναι και η δεξιά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, με τους Παυλόπουλο-Παπαγγελόπουλο.

Αυτοί που «τελειώνουν τις δουλειές» της συγκυβέρνησης στο χώρο της Δικαιοσύνης και βοηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει πρόσβαση σε καίριους μηχανισμούς του Κράτους.

Τσίπρας: Ο Ανδρέας είμαι εγώ!

Όλοι γνωρίζουν πια πως για να βρεθεί στην εξουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε στο ψέμα και την εξαπάτηση.

Και όλοι γνωρίζουν – οπωσδήποτε και ο κ. Τσίπρας – πως μπορείς να εξαπατάς όλους για μια φορά, μπορείς να εξαπατάς λίγους για πάντα, αλλά δεν μπορείς να τους εξαπατάς όλους και για πάντα.

Επίσης, όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στην εξουσία κλέβοντας τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και τα συνθήματα του ΚΚΕ.

Τώρα που τα ψέματα αποκαλύφθηκαν, αναζητεί τρόπους να κρατήσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Και για να το πετύχει – όπως έχω ξαναγράψει – τον τελευταίο καιρό τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Β, δηλαδή η «επιχείρηση ΠΑΣΟΚ». Δηλαδή η επιχείρηση «αντιδεξιό μέτωπο».

Η συζήτηση περί ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου και γενικώς περί των «οραμάτων» της πρώτης «ηρωικής» σοσιαλιστικής (ου μην αλλά και «νασερικής») ελληνικής περιόδου άνοιξε με τις παρεμβάσεις Κουρουμπλή (που συνεχίζονται σε καθημερινή βάση).

Τι θα γίνει μετά τον Αύγουστο του 2018 ...

Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος Αλ6... 

Στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, παρά την γκρίνια Moscovici σε Τσακαλώτο και το «ξύλο» που έφαγε ο Γ. Χουλιαράκης στο Euroworking Group, θέλουν να διατηρήσουν το μικρής διάρκειας θετικό μομέντουμ της ελληνικής οικονομίας.

Μην ξεγελιέστε όμως ότι έχουν ψευδαίσθηση πως τα προβλήματα θα έχουν τελειώσει τον Αύγουστο του 2018. Η εκτίμηση είναι ότι τα «προβληματικά αποθέματα» θα παραμείνουν. Γνωρίζουν ότι τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου θα παραμείνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και σε έναν χρόνο από τώρα, όπως και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών.

Επιπλέον γνωρίζουν ότι πολλοί τομείς του προγράμματος μεταρρυθμίσεων έχουν μακροπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής, ως εκ τούτου θα αργήσουν να αποδώσουν και επίσης είναι πιθανό να υπάρχουν αρκετές «ουρές» εφαρμογής τους.