Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Μετά τον υιό Τραγάκη θα ακολουθήσουν κι άλλοι την έξοδο;

Η άμεση αντίδραση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην συνέντευξη του βουλευτή της Β Πειραιά κ. Τραγάκη να χρήσει το υιό του αντικαταστάτη του στον νομό, ήταν από τις σωστότερες κινήσεις του προέδρου μέχρι τώρα.

Το Last Point, πρώτο αντέδρασε σκληρά στα λεγόμενα του κ.Τραγάκη με άρθρο που δημοσίευσε http://lastpoint.gr/einai-politiki-klironomiko-dikaioma/ και με άλλα άρθρα που δεν πρόλαβε να δημοσιεύσει.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε στον πρόεδρο ότι σωρεία άλλων πρώην βουλευτών έχουν βγει παγανιά με τους «πολιτικούς τους κληρονόμους» στους νομούς που εκλέγονταν και τους πλασάρουν σαν «σιγουράκια».

Έτσι κάνουν φτερά οι καταθέσεις...

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Ιούλιο είχαμε αύξηση καταθέσεων κατά 946 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, η ΤτΕ έδωσε στοιχεία για τη χρηματοδότηση της οικονομίας. Και από αυτά προκύπτει πως τον Ιούλιο o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε στο -1,2% από -1,3% τον προηγούμενο μήνα. Και ότι η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 435 εκ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 203 εκ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Δηλαδή, αρνητική η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις.

Ως προς τις καταθέσεις τώρα: Τον περασμένο Μάιο, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών παρουσίασαν αύξηση κατά 421 εκ ευρώ, φθάνοντας στα 119,415 δις ευρώ από 118,994 δις ευρώ που ήταν στο τέλος Απριλίου. Ωστόσο, οι καταθέσεις των νοικοκυριών μειώθηκαν στα 98,8 δις ευρώ από 99,15 δις ευρώ, ενώ των επιχειρήσεων αυξήθηκαν στα 20,59 δις ευρώ από 19,8 δις ευρώ αντιστοίχως.

Ισλάμ και μεταμοντέρνος φεμινισμός ...

Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν αναμενόμενο οι αυτοαποκαλούμενοι φεμινιστές να είναι τουλάχιστον ιδιαίτερα επικριτικοί στην εξάπλωση του ισλαμισμού στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει στον δυτικό κόσμο ένα κίνημα που να υποσκάπτει την θέση και τα ανθρώπινα δικαιώματα της γυναίκας όσο ο ισλαμισμός, που επιδεικνύει μια πρωτοφανή δυναμική και αυτοπεποίθηση.

Ο ιστορικός, Gavin Mortimer, έγραψε στον Spectator, «ειδικά εφέτος οι ισλαμιστές στοχοποιούν τις γυναίκες. Όταν ο Σάλμαν Αμπεντί πυροδότησε την βόμβα αυτοκτονίας στην συναυλία της Ariana Grande τον Μάιο, δολοφονόντας 17 γυναίκες (και πέντε Άνδρες), το έπραξε γνωρίζοντας ότι ο χώρος θα ήταν γεμάτος με έφηβα κορίτσια και νεαρές γυναίκες. Το Ιούλιο δύο Γερμανίδες μαχαιρώθηκαν θανάσιμα από έναν Αιγύπτιο σε ένα θέρετρο στην Ερυθρά Θάλασσα. Αυτή η επίθεση έμοιαζε με την επίθεση στο Turku της Φιλανδίας, όπου ένας δεκαοκτάχρονος Μαροκινός μαχαίρωσε οκτώ γυναίκες, οι δύο εξ αυτών υπέκυψαν στα τραύματα τους. Δύο ημέρες νωρίτερα, μια θανάσιμη ισλαμική επίθεση στην Cambrils της Ισπανίας είχε ως θύμα μια γυναίκα ετών 61.»

Σύντροφε Αλέξη, το κέρδος είναι ο κινητήριος μοχλός της οικονομίας ...

«Η ... κατάφερε να μεγαλουργήσει στην Ελληνική και διεθνή αγορά διότι ακολούθησε μια πορεία στην οποία η κερδοφορία δεν αποτελεί αυτοσκοπό.» Αυτά τα πρωτοφανή, για έναν εχέφρονα άνθρωπο, τα είπε χθες ένας πρωθυπουργός.

Για κακή μας τύχη είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος. Ένας άνθρωπος που διαπαιδαγωγήθηκε με τον μαρξισμό-λενινισμό στην πιο χυδαία και απλοϊκή εκδοχή του, μέσα από τα κείμενα Σοβιετικών, κυρίως, συγγραφέων. Και βέβαια από αυτά που τους δίδασκαν στα κομματικά φροντιστήρια της ΚΝΕ.

Είναι απολύτως φυσιολογικό λοιπόν, στα 42 χρόνια του, χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του, να θεωρεί πως το κέρδος δεν είναι  απαραίτητο για την επιβίωση των επιχειρήσεων. Εμποτισμένος με την ρηχή θεωρία της υπεραξίας, το θεωρεί ηθικά απαξιωμένο, γιατί προκύπτει – όπως του έχουν πει-από την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Ο Α.Τσίπρας, δεν διαθέτει τις στοιχειώδεις προσλαμβάνουσες οικονομικές παραστάσεις, ώστε να αναρωτηθεί, από πού πληρώνονται οι μισθοί των εργαζομένων, από πού καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές, από πού γίνονται οι επενδύσεις.