Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Σε διατεταγμένη υπηρεσία…

Όταν ήταν στα κόμματά τους, άκουγαν μνημόνιο και πάθαιναν κρίσεις πανικού. Είχαν χάσει τον ύπνο τους, καταψήφιζαν, αποχωρούσαν ή διαγράφονταν από τα κόμματά τους, ρωτούσαν όλους τους υπόλοιπους πώς αντέχουν, κήρυσσαν ανένδοτο κατά των τροϊκανών, κλαίγονταν πως δεν ξέρουν τι να πουν στα παιδιά τους, άλλαζαν κόμματα σαν τα πουκάμισα, έφυγαν από την τρικομματική κυβέρνηση, παριστάνοντας τους μεγάλους υπερασπιστές του λαού. Υπήρξαν, βέβαια, και κάποιοι που άλλαξαν κόμμα αφού με το προηγούμενο κόμμα τους ψήφισαν, με πόνο καρδιάς, όλα τα μνημόνια.

Μεγάλο κράτος σημαίνει ανίκανο κράτος ...

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) βρέθηκε ότι δεν είχε εφαρμόσει νόμους του 2010 και του 12 με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ζημιά 4.5 εκατομμυρίων. Οι 97 υπάλληλοι του οργανισμού «έχουν μισθούς που ξεπερνούν ακόμη και τις 7.000 ευρώ το μήνα.» Οι υπάλληλοι  πληρωνόντουσαν μια «σειρά επιδομάτων, μεταξύ αυτών ακόμη και επίδομα κυλικείου.”

Η ΕΡΤ για το 2016 είχε προβλέψει μόνο για μισθοδοσία 55 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα συνολικά  έσοδα από διαφημίσεις ήταν μόλις 4.5 εκατομμύρια. Τα συνολικά έξοδα προβλέπονταν να είναι 133 εκατομμύρια. Δηλαδή, για κάθε 1 ευρώ εσόδων η ΕΡΤ θα είχε σχεδόν 30 ευρώ εξόδων. Δεν υπάρχει πρόβλημα φυσικά μιας και την προβλεπόμενη τότε ζημιά των 129 εκατομμυρίων ευρώ την καλύπτει το κορόιδο ο φορολογούμενος.