Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Η επανάληψη ως τραγωδία ...

Αιχμηρός και ο Αρκάς ... 
Ξανά, μανά: Κατακάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους, δεκάδες κατοικίες έγιναν στάχτη, ανθρώπινες ζωές κινδύνευσαν, υπουργοί άρχισαν τις θεωρίες συνωμοσίας περί εμπρησμών. Εμφανίστηκε και ο πρωθυπουργός να περπατά στου Καλάμου την ολόμαυρη ράχη για να έχει ένα καλό τηλεοπτικό πλάνο και να κάνει τις συνήθεις δηλώσεις: θλίβεται για την καταστροφή, η Πολιτεία θα αποζημιώσει τους πληγέντες και δεν θα επιτρέψει να οικοδομηθεί ούτε ένα μέτρο γης. Κατόπιν καταστροφής όλα γίνονται επικοινωνιακώς σωστά. Πριν όμως;

Δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος μάντης για να υποψιαστεί πως το κακό ήταν προ των πυλών. Υψηλές θερμοκρασίες, ξηρασία, ισχυροί άνεμοι, όλα έδειχναν πως οι καιρικές συνθήκες ευνοούσαν τις πυρκαγιές. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας το φώναζε ακόμη και στις φωτεινές ταμπέλες της εθνικής οδού. Μόνο η κυβέρνηση ήταν μακάρια. Ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός ρωτούσε από τις 22 Μαΐου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εάν υπάρχει σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Η ρητή απάντηση ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, και η πραγματική δόθηκε αυτές τις μέρες στην ανατολική Αττική, στη Ζάκυνθο, στα Κύθηρα.

Υπομονή. Το "πάρτι" του 2018 δεν αργεί ...

Δεν τα είδατε όλα εσείς, οι "παραπλανημένοι" αριστεροί, που θέλετε εκλογές στο 2017. Το 2018 θα ξεπεράσει και το 2014. Θα είναι το κάτι άλλο...

Μόλις ξεκίνησαν οι λίστες των "καλεσμένων" για το "πάρτι" του 2018 που θα γιορτασθεί το "...η πρώτη φορά αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ απέθανε. Ζήτω η κεντροαριστερά των αριστερών".

Το θέμα όμως, για το "πάρτι" του 2018, (με χορούς της διαπλοκής, των νέων κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, των άπειρων διορισμών κομματικού στρατού μέσα σε φαυλότητα που θα θυμίζει 10ετία 1980-1990) δεν είναι αυτοί που θα προσκληθούν. Γιατί οι προσφερόμενοι να χορέψουν... (παρά την παραπλάνηση) δεν αποκλείεται να φθάσουν και τους 20%.