Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Ο Παππάς φτύνει το πτυχίο του παιδιού σου...

Ετούτη η χώρα δεν ήταν ποτέ χωρισμένη σε Δεξιούς κι Αριστερούς. Μόνο βαθιά ανιστόρητος και ηθελημένα τυφλός μπορεί να κάνει τέτοιο διαχωρισμό. Δηλαδή με ποια λογική θα κατατάξω τον Κωνσταντίνο Καραμανλή -μετά την επιστροφή του από το Παρίσι- στους Δεξιούς και τον Ανδρέα Παπανδρέου στους Σοσιαλιστές και τον Αλέξη Τσίπρα στους Αριστερούς; Η χώρα ήταν ανέκαθεν χωρισμένη σε καρά-λαϊκιστές και διπλό-προκομμένους.

Ενίσχυσα τη δοσολογία στις λέξεις, γιατί τους μεν λαϊκιστές τους χάιδεψε διαχρονικά το σύστημα και τους έκανε -για ίδιον- όφελος όλα τα χατιράκια άρα τους κατάντησε κακομαθημένα παιδιά που δεν τους έβαλε ποτέ κανένας φρένο… Να λοιπόν το «καρά-λαϊκιστές». Οι δε προκομμένοι έπρεπε, εξ αυτού του λόγου, να κάνουν δεκαπλό κόπο, πολλές φορές δε και ανώφελο για να κτίσουν το οτιδήποτε αλλά και να παλέψουν για το αυτονόητο. Τραγική περίπτωση ο νοήμων σε τούτον τον τόπο. Τη νοημοσύνη σου λοιπόν θα ήθελα να κινητοποιήσω σήμερα. Φύγε πάνω από μικρά συμφέροντα και κομματική ταυτότητα και ακολούθησε τον συλλογισμό μου. Αναζητώ τα καθαρά αντανακλαστικά των γονιών. Του οποιοδήποτε γονιού.

Παρέμβαση Μητσοτάκη: «Η αξιολόγηση στο Δημόσιο θα εφαρμοστεί» ...

Με προσωπική παρέμβαση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει θέση για το μείζον θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις καθώς, όπως είχε διαφανεί έληξε και η τρίτη προθεσμία για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Μητσοτάκης, που έχει πλήρη εικόνα για το θέμα, καθώς είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά, με εκτενή ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, κάνει λόγο για μία «προβλεπόμενη αντίδραση» του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσμα «του απόλυτου λαϊκισμού με τον οποίο πολιτεύθηκε, χωρίς ευθύνη και χωρίς ντροπή, το 2014».

Παράλληλα ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς προαναγγέλλει πως «η αξιολόγηση στο Δημόσιο θα εφαρμοστεί» καθώς η ίδια η κοινωνία την επιθυμεί και κανείς δεν έχει να φοβηθεί κάτι από αυτό, κάνοντας ειδική μνεία στους «πολλούς και άξιους δημοσίους υπαλλήλους που τιμούν τον όρκο τους.

Αναλυτικά:

Στον δικό τους κόσμο δεν υπάρχει ανοχή!

Η Αριστερά ήταν πάντα καλή στους τακτικισμούς. Τους έμαθε στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων, όταν αναζητούσε τρόπους να «καπελώσει» τις πλειοψηφίες. Σε έναν τέτοιο φθηνό τακτικισμό επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες, προσπαθώντας να δικαιώσουν την αρθρογραφία του Κώστα Λαλιώτη. Συνδέουν την Ν.Δ με την… ακροδεξιά! Μάλλον απευθύνονται στον Πάνο Καμμένο! Στο Μαξίμου δεν πρέπει να κάνουν άλλη δουλειά…

Κι εδώ που τα λέμε την κάνουν καλά. Είναι οι καλύτεροι στην Επικράτεια (ίσως και στα Βαλκάνια) για να κάνουν το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο. Οι υπερασπιστές του δολοφόνου Μαδούρο, οι άνθρωποι που έχουν αρνηθεί να κάνουν έστω μία δήλωση συμπάθειας των θυμάτων του καθεστώτος στην Βενεζουέλα, εμφανίζονται υπερασπιστές των… ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Πάνε περίπατο και τα «πρώτα ο άνθρωπος» και τα συνθήματα υπέρ της Ειρήνης και κατά της τυραννίας της εξουσίας. Κι έρχονται αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν υποδείξεις στους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους για θέματα ατομικών δικαιωμάτων! Συγνώμη, αλλά θα επιμείνω: Κάνουν καταπληκτική δουλειά οι άνθρωποι. Δεν πετάνε ένα σύνθημα και γεια σας. Κάθε εκστρατεία παραπληροφόρησης έχει αρχή, μέσο και τέλος. Και το κυριότερο είναι ότι διαθέτει και πολλαπλούς στόχους.