Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Τα βρήκαν Σκόπια και Σόφια ...

Η είδηση δεν πέρασε ούτε στα «ψιλά»: Την 1η Αυγούστου, οι πρωθυπουργοί της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, υπέγραψαν σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, στα Σκόπια, μεταξύ τους «σύμφωνο καλής γειτονίας και συνεργασίας».

Όπως πληροφορηθήκαμε από το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, «ΜΙΑ» η συμφωνία, η οποία υπεγράφη «στη “μακεδονική” γλώσσα, σύμφωνα με το Σύνταγμα της “Μακεδονίας” και στη βουλγαρική γλώσσα, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Βουλγαρίας», προβλέπει στήριξη των ευρω-ατλαντικών επιδιώξεων της πΓΔΜ εκ μέρους της Βουλγαρίας, συνεργασία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, αναβάθμιση των συγκοινωνιακών συνδέσεων και των επικοινωνιών, απλούστευση των τελωνειακών και συνοριακών διαδικασιών, κατανομή κονδυλίων για περιφερειακά και διασυνοριακά έργα υποδομής, καθώς και διευκόλυνση των επαφών μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, οι δύο πρωθυπουργοί μίλησαν για «ιστορικό βήμα», με τον Ζάεφ να δηλώνει πως η Βουλγαρία είναι «φίλος και σύμμαχος» στην πορεία της χώρας του προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και τον Μπορίσοφ ότι «ο όρος “κοινή ιστορία” είναι ένας όρος που προσφέρει κοινή προοπτική και όχι διχασμούς».

Ένα τσιγάρο, μερικά drones και μας πήρε ο διάολος!

Ένα τσιγάρο ήταν αρκετό για να καούν τα μισά Κύθηρα! Ένα τσιγάρο στο πάρκινγκ του νοσοκομείου. Σας φαίνεται απίστευτο; Που να δείτε τι πήγε να γίνει την Κυριακή, τρίτη ημέρα της πυρκαγιάς. Κάποιοι συμπολίτες μας είπαν να δουν το καμένο τοπίο από ψηλά και σήκωσαν drones, δημιουργώντας κινδύνους για τα πυροσβεστικά αεροπλάνα! Ανυπολόγιστες οι συνέπειες της ανθρώπινης βλακείας.
Αγαπώ τα Κύθηρα και τα επισκέπτομαι συνεχώς τα τελευταία χρόνια, απ΄ όταν τα γνώρισα. Η καταστροφική πυρκαγιά με βρήκε στο νησί. Αλλά και να μην με έβρισκε, θα έπαιρνα το πρώτο μέσο που θα έβρισκα για να δω με τα μάτια μου τι ακριβώς έχει γίνει.