Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Από τα «νεύρα» ως τα ψυχιατρεία ...

Η επιλογή του κ. Τσίπρα κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την Παιδεία να αναφέρεται ξανά και ξανά σε κάποια υποτιθέμενα «νεύρα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου της δεν είναι τυχαία – όπως τυχαία δεν είναι και η επιλογή του να φέρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προς ψήφιση, καθώς αποτελεί ένα ακόμη κεφάλαιο της προπαγανδιστικής του προσπάθειας να μιλήσει στο ακροατήριό του, λέγοντας ουσιαστικά: «Βλέπετε; Μπορεί να ψηφίζουμε μνημόνια επειδή μας εκβιάζουν, αλλά φέρνουμε και νόμους που ανταποκρίνονται στις ιδεοληψίες μας».
Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, είπε απανωτά κατά την δευτερομιλία του:

Ο σοβαρός κ. Δραγασάκης…

Από το 2012 που έγινε φανερό ότι θα διεκδικούσαν με αξιώσεις την εξουσία άρχισαν να εργάζονται μεθοδικά για την επόμενη ημέρα. Για την ώρα που η Ελλάδα θα είχε Αριστερή κυβέρνηση, δικό της νόμισμα και άλλους κανόνες σε σχέση με αυτούς των υπολοίπων χωρών της ΕΕ. Το Grexit ήταν σχέδιο και όχι ατύχημα. Μέχρι και ο «σοβαρός αντιπρόεδρος Δραγασάκης» συμμετείχε…

Όταν ετοιμάζεις την εθνικοποίηση των τραπεζών από το 2014, δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι τα capital controls τα έφερε ο πελαργός. Δεν μπορείς να πεις ότι η επιδείνωση της Ελληνικής Οικονομίας ήταν αποτέλεσμα των «εκβιασμών του Σόιμπλε». Είναι αποτέλεσμα των δικών σου επιλογών.