Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Με το όπλο παρά πόδα και με την βοήθεια του Βαρουφάκη ...

Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία ότι το Σχέδιο Β, Γ, Δ, Χ για έξοδο της χώρας από το ευρώ και απομάκρυνσή της από την Ευρώπη, ήταν απολύτως υπαρκτό.

Επιβεβαιωνόμαστε έτσι όλοι όσοι υποστηρίζαμε την ύπαρξη σχεδίου, πριν και μετά τις εκλογές.

Το «Σχέδιο» έχει πλέον αποδειχθεί: Μέσα από όλες τις αντιευρωπαϊκές δηλώσεις που είχαν προηγηθεί, της στάσης Βαρουφάκη (που, όπως αποδεικνύεται από τα μεταξύ τους sms, ήταν σχέδιο του Τσίπρα), της ομάδας Βαρουφάκη – Γκαλμπρέιθ που με εντολή Τσίπρα ανέλαβε την υποστήριξή του σχεδίου, των ταξιδιών Τσίπρα και Παππά στη Βενεζουέλα και στη Ρωσία.

Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι ο κ. Τσίπρας καταφεύγει και πάλι στο θυμικό του λαού, μέσα από μια διαδικασία αυτοκριτικής και «αυτολύπησης», που ξέρει ότι «πιάνει».

Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει την οδό της αναγνώρισης των «λαθών» του, στοχεύοντας να του δοθεί άφεση αμαρτιών.

Δηλώνει ότι έκανε λάθη, ότι έκανε λανθασμένες επιλογές προσώπων, ότι υποτίμησε τους διεθνείς συσχετισμούς, ότι υπερτίμησε την ποσοτική χαλάρωση, ότι δεν είναι κλέφτης αλλά ψεύτης, ότι, ότι…

«Και ποιος είσαι εσύ που θα με κρίνεις;»

Oταν κέρδισε η Αριστερά, αρκετοί είπαμε ότι, επιτέλους, θα απαλλαγούμε από το αναχρονιστικό και βίαιο θέαμα των μαθητικών παρελάσεων. Ομως εμείς που δεν θέλουμε να βλέπουμε τα παιδιά μας να παρελαύνουν με στρατιωτικό βήμα είμαστε μία ξενόδουλη μειοψηφία και, τέλος πάντων, καταλάβαμε ότι πρώτα θα απαλλαγούμε από τα μνημόνια, μετά θα ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια μας και στο τέλος μπορεί να συζητήσουμε για τις παρελάσεις.

Αντί, λοιπόν, να απαλλαγούμε από τις παρελάσεις, αποκτήσαμε ακόμα ένα λόγο για να στενάξουν τα social media και να πολιτικολογήσουμε για τα επουσιώδη. Καταργήθηκε το κριτήριο της αριστείας στην επιλογή των σημαιοφόρων. Περίμενα ο Γαβρόγλου να πει κάτι ωραίο, για απελευθέρωση των παιδιών από τα δεσμά της αριστείας. Τελικά είπε κάτι αφελές για την πίεση που ασκούσαν οι οικογένειες προκειμένου να δουν το καμάρι τους με τη σημαία στο χέρια. Εννοείται ότι η απόφαση δεν εκπορεύεται από ενδιαφέρον για τα παιδιά, αλλά από σημειολογική σκοπιμότητα.
Διαβάζοντας, όμως, αντιδράσεις στα social media, σημείωσα και μερικές ενδιαφέρουσες επισημάνσεις που, με τον τρόπο τους, δικαιώνουν τον Γαβρόγλου αν και ο ίδιος δεν έσπευσε να τις υιοθετήσει.

Ο Πολάκης υπεράσπιση για τον Πολάκις καταδικασθέντα Βαξεβάνη ...

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή για απλή δυσφήμηση επέβαλε το Τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας σε βάρος του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Βαξεβάνης είχε κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου, κατηγορία την οποία το Δικαστήριο, υιοθετώντας και την εισαγγελική πρόταση, μετέτρεψε σε απλή δυσφήμιση.