Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Κυρ. Μητσοτάκης: Πανηγυρίζουν γιατί από το υπόγειο επιστρέψαμε στο ισόγειο !

Θετικό χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης το γεγονός ότι η Ελλάδα βγήκε στις αγορές «και αποκαταστάθηκε κάποια κανονικότητα», τόνισε ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση η εξέλιξη αυτή δεν είναι λόγος για πανηγύρια, καθώς -όπως είπε- έχουν μεσολαβήσει τρία χαμένα χρόνια και η χώρα δανείστηκε πάρα πολύ ακριβά.

«Για να το πω παραστατικά», σημείωσε, «ήμαστε στον πρώτο όροφο, πέσαμε στο υπόγειο και κάποιοι πανηγυρίζουν, γιατί καταφέραμε να επιστρέψουμε στο ισόγειο».

Είναι η υψηλή απόδοση, ανόητε!

Πέστε με ρομαντικό ή όπως αλλιώς θέλετε, αλλά ο διάλογος του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το επιτόκιο του νέου ομολόγου, προχτές στο Προεδρικό Μέγαρο, ήταν πολιτικός πολιτισμός.

Το μεγαλύτερο μέρος των ευσήμων δικαίως πηγαίνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θυμηθείτε έναν, έστω έναν, αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα χρόνια των μνημονίων και ακόμα πιο πίσω που να συμφωνεί με κάτι «κανονικό» που εξελίσσεται μπροστά του. Θυμηθείτε τον Αλέξη Τσίπρα, να άκουγε από τον Αντώνη Σαμαρά παραμονές της έκδοσης του 5ετούς ομολόγου του 2014, ότι το επιτόκιο θα αναμένεται στο «4,7 με 4,9%. Δε θέλω 4,5%, το ζήτημα δεν είναι αυτό το επιτόκιο αλλά το επόμενο να είναι πιο χαμηλά» και ο Τσίπρας του 2014 να συμφωνούσε..