Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Βάρεσε τα νταούλια και χόρεψαν οι αγορές!

Βρισκόμαστε πλέον στην επόμενη φάση της κυβερνητικής προπαγανδιστικής επίθεσης, στην καινούργια «προπαγάνδα υπηρεσίας».

Μετά τους πανηγυρισμούς για τον τερματισμό της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος, το κυβερνητικό successstory εμπλουτίζεται με το νέο κεφάλαιο που τιτλοφορείται «Έξοδος στις αγορές».

Και όπως ο – άνευ πρακτικής αξίας – επικοινωνιακός χειρισμός για την ανακοίνωση του τερματισμού της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος χρησίμευσε για να ταφεί η επιστολή Τσίπρα – Τσακαλώτου προς το ΔΝΤ (με 21 νέες δεσμεύσεις μεταξύ των οποίων και ο «επανυπολογισμός των συντάξεων»), έτσι και η έξοδος στις αγορές, θα χρησιμεύσει για να καλύψει με τον πιο θριαμβευτικό τρόπο την συζήτηση στη Βουλή για τον Πάνο Καμμένο.

Όποιος δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις...

Στη συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας στον Guardian είπε το εξής προφητικό «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιφέρει μια ηθική επανάσταση που θα αλλάξει βαθιά τον τρόπο με τον οποίο κυβερνάται η Ελλάδα»: «Αν βγεις έξω στο δρόμο και ρωτήσεις για αυτή την κυβέρνηση, πολλοί μπορεί να μας πουν ψεύτες αλλά κανείς δεν θα πει ότι είμαστε διεφθαρμένοι ή ανήθικοι ή ότι βάλαμε το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι». Λίγες ώρες μετά ήρθε ο συνοδοιπόρος του Νίκος Παππάς με το νομοσχέδιο για την «κρατικοποίηση της διαφήμισης», να επιχειρήσει να ελέγξει μέσω της δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας ελέγχου του διαφημιστικού χρόνου, τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η αποθέωση της αριστερής κυριαρχίας ...

Φαντασθείτε έναν Έλληνα πολίτη που έχει κατηγορηθεί και καταδικασθεί για συμμετοχή σε οργάνωση που στοχοποιούσε μετανάστες.  Μετά από την απόρριψη αποφυλάκισης του, «αλληλέγγυοι» βγαίνουν και τα σπάνε στην Αθήνα. Ταυτόχρονα ο δημοσιογραφικός κόσμος αγωνία για την τύχη του καταδικασθέντα και άρθρα επί άρθρων γράφονται για την αναγκαιότητα αποφυλάκισης του. Εν τω μεταξύ, ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι η απόφαση  ήταν μια «δυσάρεστη έκπληξη» και ανακοινώνει δικαστήριο με νέα σύνθεση που θα βγάλει το επιθυμητό αποτέλεσμα.