Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Δάφνες, αντιστασιακοί και το σύνδρομο Βισίνσκι ...

Ο Στάθης Παναγούλης είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος επιβιώνει όλα αυτά τα χρόνια ως ένας αυστηρός χορτοφάγος (vegan) της πολιτικής, τρεφόμενος μόνον από τις οικογενειακές δάφνες. Αυτές πρέπει μάλλον να έχουν τελειώσει, οπότε γι’ αυτό ο καλός βουλευτής έβαλε στο μάτι τις δάφνες του Ν. Τόσκα. Οχι τις χρυσές που ήταν κεντημένες στο στρατιωτικό πηλήκιό του, αλλά τις «αντιστασιακές».

Χθες, ο δαφνοφάγος βουλευτής αφηνίασε (ίσως από την πείνα) και κατηγόρησε τον Ν. Τόσκα ότι «ψευδώς αυτοαποκαλείται αντιστασιακός», επειδή ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως του ΣΥΡΙΖΑ εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων το 1971, επί χούντας. Εψαξα το βιογραφικό του υπουργού και η σχετική αναφορά έχει ως εξής: «Συμμετείχε σε αντιστασιακή οργάνωση πριν την είσοδό του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1971. Στη διάρκεια της δικτατορίας και τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν έπραξε αυτό που όφειλε σαν δημοκρατικός πολίτης. Τα θέματα αυτά τα γνωρίζουν δημοκρατικοί συνάδελφοι και φίλοι του».

Με τα παράλληλα συστήματα δεν θα τους χρειάζονταν καν οι αριθμοί ...

Έχει καταντήσει κουραστικό, αλλά η προπαγάνδα των αριθμών στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση έχει λάβει θηριώδεις διαστάσεις.

Στις 10 Ιουλίου είχαμε πάλι πανηγύρια, καθώς ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ «μεγάλη αύξηση» 5,4% της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο 2017.

Εντάξει, αλλά τον Μάιο του 2016 είχαμε μείωση 4% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2015.

Και τον Μάιο του 2015 είχαμε μείωση 4,2% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2014.

Οπότε;

Στην κυβέρνηση δείχνουν να τα χάνουν...

Ο Γιάννης Μπαλάφας, νιώθει ως άλλος Ζάππας, επειδή ένας πολίτης του έδωσε συγχαρητήρια στον δρόμο.. Η Θεανώ Φωτίου στηρίζει τα κινήματα που θα μπλοκάρουν τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι με απόφαση της κυβέρνησης της οποίας είναι υπουργός, γίνονται ηλεκτρονικοί – άρα μπορούν να διεξάγονται κατά δεκάδες ημερησίως - από τον Σεπτέμβριο, ενώ απελευθερώνονται πλήρως για κάθε μεγέθους κατοικίες από την 1/1/2018.

Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, έταξε όπως είπε, «δημιουργία στην Καστοριά ενός, ας μου επιτραπεί η έκφραση, "λιμανιού ξηράς"».

Αυτά μόλις σε ένα 24ωρο.

Στην κυβέρνηση δείχνουν να τα χάνουν... Σαν τον ποδοσφαιριστή σε κενή εστία...