Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Εκτός από τις θριαμβολογίες υπάρχει και η πραγματικότητα ...

Οι ανακοινώσεις είναι ξεκάθαρες και διαψεύδουν όλες τις κυβερνητικές θριαμβολογίες και όλα τα κυβερνητικά ψεύδη περί ανάπτυξης.
Σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ, καταγράφεται υποχώρηση της πορείας του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος τον Μάιο, καθώς υποχωρεί στις 93,2 μονάδες από τις 94,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Και αυτό δεν είναι το χειρότερο. Σύμφωνα με τη Markit, οι λειτουργικές συνθήκες στον ελληνικό μεταποιητικό τομέα εξακολούθησαν να επιδεινώνονται τον Μάιο, αν και σε ασθενέστερο βαθμό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η τελευταία περίοδος ύφεσης οφειλόταν στην περαιτέρω μείωση των νέων παραγγελιών, η οποία οδήγησε σε επιπλέον πτώση της παραγωγής.

Άμισθη, αλλά με οδοιπορικά η Β. Θάνου στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού ...

Επίσημα πλέον κατέχει την θέση της άμισθης προϊσταμένης του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου.

Ωστόσο σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο" με βάση την απόφαση του πρωθυπουργού που δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Βασιλική Θάνου δεν θα απασχολείται απολύτως αμισθί.

Όπως αναφέρει η απόφαση θα δικαιούται οδοιπορικών και πιθανώς και ημερήσιας αποζημίωσης για τις ημέρες που θα βρίσκεται εκτός της υπηρεσίας της. Φαίνεται λοιπόν πως η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου προσλαμβάνεται στο πρωθυπουργικό γραφείο, κατά τα πρότυπα που έχουν προσληφθεί κι όλοι οι άλλοι άμισθοι σύμβουλοι στο Μέγαρο Μαξίμου και στα υπουργικά γραφεία, αρνούμενοι τις μισθολογικές απολαβές για να μην απωλέσουν το δικαίωμα άλλων αποδοχών ή σύνταξης, όπως ισχύει και με την περίπτωση της Βασιλικής Θάνου.

Τα προσχήματα κατέρρευσαν ...

Δεν μπορούσαν να κρατηθούν, δεν άντεχαν άλλο! Ούτε εκείνη μακριά του ούτε εκείνος μακριά της. Μόλις δέκα ημέρες μετά τη συνταξιοδότησή της, η κ. Θάνου προσελήφθη ως επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού. Και προξενεί μάλιστα ιδιαίτερη εντύπωση ότι η κ. Θάνου δεν ντράπηκε να το κάνει, παρότι διετέλεσε και, υπηρεσιακή έστω, πρωθυπουργός.

Μπήκαν στο Καζίνο για να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα ...

Η χώρα δεν χρειάζεται ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών, όπως επίμονα υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης. Ένα παράλληλο σύμπαν χρειάζεται! Είναι το μόνο περιβάλλον που μπορεί να αντέξει την νοοτροπία μας. Ο κόσμος που ζούμε σήμερα δεν έχει θέση για Βαρουφάκηδες. Αντίθετα, σε εκείνο το παράλληλο σύμπαν για το οποίο λέγαμε ο Γιάνης θα ήταν βασιλιάς κι όλοι εμείς εκατομμυριούχοι.

Ναι, αλλά η Οικονομία είναι ένας τόπος που συμβαίνουν μαγικά πράγματα, επειδή η ανθρώπινη ψυχολογία διαμορφώνει πολλές φορές τους κανόνες κι αυτοί έρχονται τελικά σε πλήρη αντίθεση ακόμη και με τους νόμους της φύσης. Οι χρηματιστηριακές φούσκες είναι το καλύτερο παράδειγμα.