Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Η παράμετρος που δίνει αυτοδυναμία ...

Στις 13,2 μονάδες είναι σήμερα η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ στο «poll of polls». Στην έρευνα δηλαδή που θεωρείται η πιο αξιόπιστη, καθώς τα ποσοστά της προκύπτουν από τον μέσο όρο διαφορετικών δημοσκοπικών ερευνών που γίνονται το ίδιο διάστημα. Στην Ελλάδα το poll of polls το έχουμε μεταφράσει «Μητέρα των δημοσκοπήσεων» και η «Κ» τακτικά δημοσιεύει τα ευρήματά της, καθώς επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλέστερων συμπερασμάτων. Ιδού λοιπόν τα νέα ευρήματα από τον μέσον όρο των δημοσκοπήσεων της MRB, της Κapa Research, της Metron Analysis και του ΠΑΜΑΚ (οι τελευταίες έρευνές τους έγιναν μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και συγκρίνονται με τις αντίστοιχες που δημοσίευσαν στις αρχές του 2017 και στις αρχές του 2016).

Οι «επιτυχίες» ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζονται…

Δεν χρειαζόταν η ανάλυση της Τράπεζας της Ελλάδος για να λυθεί το «μυστήριο» σχετικά με τους λόγους για τους οποίους το 2016 είχαμε αύξηση στον αριθμό των τουριστών και μείωση στα έσοδα από τον τουρισμό.
Στην έκθεσή της για τη Νομισματική Πολιτική, η ΤτΕ αποφάνθηκε ότι βασική αιτία είναι η πτώση των τιμών διανυκτέρευσης στα καταλύματα, ιδιαίτερα την περίοδο αιχμής, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στη συνολική μείωση των ταξιδιωτικών εσόδων.
Δηλαδή, επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η κρίση βάθυνε τόσο πολύ, που οι τιμές έπεσαν κατακόρυφα – με τα γνωστά αποτελέσματα.

«Πετούν» οι καταθέσεις και επί «μυαλομένου» ΣΥΡΙΖΑ...

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δύο χρόνια μετά την στροφή του καλοκαιριού του 2015 που την κράτησε στην ζωή ανοίγοντας έναν κύκλο «χρήσιμων» αλλαγών, έφτασε πλέον πολύ κοντά στα «βιολογικά» όριά της.

Βρίσκεται στο σημείο, όπου έχει καλύψει με μέτρα που τα πληρώνουμε όλοι την ζημιά που η ίδια προκάλεσε στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Βρίσκεται στο σημείο όπου έχει περάσει θεσμικά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν μπορούσαν και θα τις χαρακτήριζε ο «σύντροφος» Σπίρτζης ως νεοφιλελεύθερες.

Βρίσκεται στο σημείο που έχει λάβει από τώρα (πρωτοφανές!) τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα και της επόμενης κυβέρνησης, εξασφαλίζοντας ομαλή μετάβαση στον επόμενο πολιτικό κύκλο.