Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Δυο χρόνια από την «Σικελική Εκστρατεία» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...

Ως γνωστό, σήμερα έχουμε 6 Ιουλίου. Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, βρισκόμασταν στην επομένη εκείνου του γελοίου «δημοψηφίσματος», είχαν ήδη επιβληθεί οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, η χώρα βρισκόταν στην άκρη του γκρεμού με το ένα πόδι στο κενό και οι κυβερνητικοί πανηγύριζαν για το «περήφανο Όχι», λίγο πριν το κάνουν «Ναι» και υπογράψουν τη μνημονιάρα τους.

Πρόκειται για μια αποφράδα ημέρα, τις συνέπειες της οποίας υφίσταται ακόμη η χώρα, με κλειστές τράπεζες, πτώση σε όλους τους δείκτες της οικονομίας και νέα σκληρά προγράμματα που φθάνουν ως το 2060.

Είναι η μέρα που –αποβραδίς – στήνονταν χοροί και πανηγύρια σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Συνοδεύθηκε δε από σειρά ανόητων δηλώσεων:

Μόνο ήττες, πάντα ήττες ...

Αργά αλλά σταθερά το σουξέ των επαρχιακών θιάσων ξεφτίζει. Η εναλλακτική αριστερά δεν τα κατάφερε ούτε ως εναλλακτική αλλά ούτε και ως αριστερά. Μας ταλαιπώρησε και θα συνεχίσει να το κάνει στο μέτρο, που είναι συμπαγής και γαντζωμένη στην εξουσία. Στο μέτρο, που ισχυρές κρατικιστικές - μεταπρατικές ελίτ συνεχίζουν να τη στηρίζουν. Στο μέτρο, που η ακροδεξιά επιμελητεία την συντρέχει.

Ταλαιπώρησε και τους αναλυτές. Είναι ένα τσούρμο ιδεόληπτων νεομπολσεβίκων; Είναι μια παρέα διψασμένων για εξουσία; Ή μήπως είναι απλά ένα σύνολο αμαθών και ανικάνων;  Είναι όλα μαζί και ταυτοχρόνως. Ανάλογα με το θέμα και τη συγκυρία αναδεικνύουν την πλευρά που νομίζουν ότι τους βολεύει ώστε να παραμείνουν στον αφρό. Αλλά τίποτα δεν τους βγαίνει. Γιατί δεν τους ενδιαφέρει η πρόοδος της χώρας, ούτε καν η πρόοδος της συγκυβέρνησής τους. Προέχει ένα πρωτόγνωρο για πολιτικούς μίσος προς την κοινωνία που ξεχειλίζει και δεν κρύβεται. Το μίσος του αποτυχημένου. Που θέλει να χαλάσει αυτό που δεν μπορεί να κατακτήσει.

Η χώρα μας δεν είναι κανονική ...

Σε κανονικότητα βλέπουν την οικονομία οι επιχειρηματίες. Σύμφωνοι. Το πρόβλημά μας όμως είναι πως η χώρα δεν λειτουργεί με κανονικότητα.

Τι να το κάνουμε αν το επιχειρηματικό βαρόμετρο δείχνει θετικές προοπτικές στην ελληνική οικονομία. Φυσικό είναι μετά από 30 χρόνια αποεπένδυση, 10 χρόνια επιχειρηματικής φυγής, 150.000 λουκέτα επιχειρήσεων, 620.000 απολύσεις (λόγω συρρίκνωσης εγκαταστάσεων και κύκλου εργασιών), 450.000 Έλληνες μετανάστες 30-40 ετών. Και 1.600.000 άνεργους.

Και πώς να μην δείχνει "πράσινο" για την Ελλάδα, το "επιχειρηματικό βαρόμετρο", όταν οι κανονικώς μισθοδοτούμενοι (μόνο στον ιδιωτικό τομέα) αποτελούν μικρή μειοψηφία. Όσο η καταβολή (κανονικού) μισθού, στην ώρα του, είναι επίσης εξαίρεση.

Όταν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες στρέφονται, από το 2016, στο μαύρο μεροκάματο.

Σχετικά με τον Μπογδάνο ...

Αδύνατον να  παριστάνω  τον ανήξερο και να  σφυρίζω αδιάφορα.

 Αδύνατον να παριστάνω κι  εγώ  τον ουδέτερο και τον άσχετο. Και αδύνατον να εκστομίζω  χαρατηρισμούς εναντίον  του.  Γιατί  στο παρελθόν  όχι μόνο  με φιλοξένησε  στην εκπομπή  του, αλλά και  δημοσίως είχα  εκφραστεί με  τα καλύτερα  λόγια  για την  διαφορετικότητά  του!

Σχετικά με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.  Που απολύθηκε προσφάτως από το κανάλι του Sky. Και που  η  εκπομπή  του ήταν και αιχμηρή και προσωπική και διαφορετική. Απ όλες  τις άλλες. Για ένα  λόγο. Επειδή  δεν «φορούσε» γραβάτα.  Επειδή  δεν ήταν  συμβατική. Επειδή δεν ακολουθούσε τους τύπους  του Savoir Vivre. Και επειδή ο Κωνσταντίνος ακολουθούσε   το ένστικτό του και  αποκάλυπτε τον  χαρακτήρα του!

Και όποιος αποκαλύπτει τον  χαρακτήρα  του είναι   ευάλωτος, εύθραυστος και  «θεόγυμνος». Ο  καλύτερος  στόχος  για όλους  τους άλλους!

Ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε να δεθεί στο άρμα του Καμμένου...

Τριτεύουσας σημασίας η υπόθεση Καμμένου - Η μάχη της δικαίωσης δεν τελείωσε ακόμη ...
Την... ευκαιρία να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα από τις αποκαλύψεις του Glenn Kim αλλά και να ξεφύγει από την δύσκολη κατάσταση με τον Πάνο Καμμένο και τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επί του πορίσματος για τον Γιάννο Παπαντωνίου. Ο πρωθυπουργός στην σύντομη παρέμβασή του στηλίτευσε την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά και μάλιστα έσπευσε να χαρακτηρίσει την υπόθεση Καμμένου «δευτερεύουσα και τριτεύουσα»!