Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Άρχισαν οι καμπάνες στους μέντορες του Τσίπρα ...

Προσφάτως, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας Αντόνιου Παλόσι, άλλοτε πανίσχυρο μέλος των κυβερνήσεων της κεντροαριστεράς υπό τον Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα και τη Ντίλμα Ρουσέφ, καταδικάστηκε σε πάνω από 12 χρόνια κάθειρξη για διαφθορά, για υπεξαίρεση ενός ποσού 10 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών του εκστρατειών.

Υπουργός Οικονομικών του Λούλα μεταξύ του 2003 και του 2006 και αργότερα προσωπάρχης της Ρουσέφ το 2011, ο Παλόσι, επιφανές στέλεχος του Κόμματος  των Εργατών (PT) που ιδρύθηκε από τον Λούλα, είχε, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, διαπραγματευθεί δωροδοκίες ανάμεσα στον κατασκευαστικό όμιλο Οντεμπρέχτ και ενδιάμεσους του Κόμματος των Εργατών.

Μαζί του καταδικάστηκαν και άλλα στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο πρώην ταμίας του, Ζουάου Βακάρι.

Δουλεύεις για το κράτος ...

Σ’ ένα χρόνο εργασίας, οι επτά μήνες πάνε για να πληρωθεί το κράτος. Ένας άλλος τρόπος για να δεις το εύρος της φορολογικής κλοπής, αν εργάζεσαι πενθήμερο, σχεδόν από Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη εργάζεσαι για το κράτος, Πέμπτη και Παρασκευή για εσένα και την οικογένεια σου. ‘Η, εάν θέλουμε να δούμε το θέμα με βάση το οκτάωρο, τις πρώτες τέσσερις ώρες και 40 λεπτά για το κράτος, τις υπόλοιπες τρεις ώρες και είκοσι λεπτά για το κορόιδο τον φορολογούμενο.

Σύμφωνα με την έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦΙΜ), Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία αφαιρούν πάνω από το 55% του καθαρού εισοδήματος του μέσου νοικοκυριού. Δηλαδή, στο κάθε ευρώ εισοδήματος, τα 55 λεπτά πάνε στο κράτος, σου μένουν τα ρέστα ως φιλοδώρημα. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την γενναιοδωρία του κράτους, που από το υστέρημα του μας επιτρέπει να κρατήσουμε το κάτι τις για έξοδα διακίνησης και επισιτισμού.