Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Ξεκινά ο φορολογικός «καύσωνας» ...

Ο φορολογικός γολγοθάς των φυσικών και νομικών προσώπων ξεκινά από τον τρέχοντα μήνα και θα κρατήσει έως το τέλος του έτους, με στόχο να εισπραχθούν περίπου 11 δισ. , από τα 27,3 δισ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός για το διάστημα αυτό προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αποκλίσεις από τον στόχο του προϋπολογισμού, που αναμφισβήτητα θα φέρουν νέες αναταράξεις στη σχέση δανειστών - κυβέρνησης.
Το στοίχημα σίγουρα είναι μεγάλο για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με δεδομένη την «κόπωση» που καταγράφεται και αποτυπώνεται στην εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων χρεών πάνω από τα 94 δισ. ευρώ, αφού κάθε μήνα στο δεύτερο εξάμηνο θα πρέπει να εισρέουν στα δημόσια ταμεία περισσότερα από 4,5 δισ. ευρώ. Φορολογικός «καύσωνας» που θα σαρώσει οικογενειακούς προϋπολογισμούς, κατανάλωση και τζίρους επιχειρήσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εισπράξεις του Δημοσίου, κυρίως δε από τους έμμεσους φόρους, και με τις ελπίδες να εναποτίθενται στον τουρισμό, που και φέτος αναμένεται να είναι η μεγάλη «σανίδα σωτηρίας» του προϋπολογισμού κατά τους θερινούς μήνες.

Ο γερμανικός εφιάλτης του Τσίπρα ...

«H Ελλάδα πέρασε ένα πικρό εξάμηνο. Αυτός ο μισός χρόνος και η πρόσθετη ζημιά που προκλήθηκε , είναι δική του ευθύνη »είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W.Schaeuble αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, στην συνέντευξή του στα Νέα που δημοσιεύτηκε το Σάββατο .

Δύο 24ωρα νωρίτερα ο επίσης Γερμανός επικεφαλής του ESM Klaus Regling σε ερώτηση της Σίας Κοσιώνη στον ΣΚΑΙ για το ύψος της ζημιάς στην οικονομία από το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το υπολόγισε παραπάνω από όσο το εκτιμούσε η Τράπεζα της Ελλάδας . «Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το σωστό νούμερο είναι τα 100 δις.», Είπε ο γερμανός και ξεπέρασε και τα 86 δις. του τρίτου μνημονίου.