Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Διεύρυνση των ανισοτήτων από τους υπερασπιστές του λαού ...

Παραθέτω επιγραμματικά τα στοιχεία (από την ΕΛΣΤΑΤ) και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
-Το 2016, το 35,6% του πληθυσμού της χώρας ή 3.789.300 άτομα βρίσκονταν σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό. (Σημειώστε ότι το όριο της φτώχειας έχει προσδιοριστεί σε εισόδημα 4.500 ευρώ ετησίως ανά άτομο και σε 9.450 ευρώ για νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών).
-Το 2015, το ποσοστό ήταν 35,7%.
-Το 2014, το ποσοστό ήταν 36%.
-Το 2013 το ποσοστό ήταν 23,1%, αλλά με το κατώφλι της φτώχειας στα 5.000 ευρώ.

Ποιος θα μαζέψει τα πολιτικά σκουπίδια;

Την ώρα που η υγεία των πολιτών απειλείται στις γωνίες των δρόμων, το πολιτικό διακύβευμα δεν είναι αν και πώς θα μαζεύονται τα σκουπίδια. Είναι πώς θα αποκτηθούν θέσεις στο δημόσιο! Το πρόβλημα δεν είναι πώς συμφέρει το λαό να μαζεύονται τα σκουπίδια. Αλλά πώς τα σκουπίδια δεν θα φύγουν από τη μαφία του δημόσιου τομέα.
Στην πραγματικότητα ούτε οι συνδικαλιστές, ούτε η κυβέρνηση δίνουν δεκάρα για το μάζεμα των σκουπιδιών και για τη δημόσια υγεία. Όλα γίνονται για τις θεσούλες. Η κυβέρνηση τις πουλάει έναντι ψήφων, οι συνδικαλιστές τις αγοράζουν έναντι πολλών απολαβών.
Κι αυτό δεν γίνεται μόνο για τα σκουπίδια. Κυβερνήσεις και συνδικαλιστές δε δίνουν δεκάρα σε κανέναν τομέα για τίποτε άλλο εκτός από το βόλεμα σε μια θέση στο δημόσιο ταμείο.
Στα παλιά τους τα παπούτσια αν αυτοί που θα βολευτούν είναι ικανοί να κάνουν μια δουλειά. Να παράσχουν στους πολίτες το έργο για το οποίο πληρώνονται. Η νοοτροπία είναι νοοτροπία ιδρυματισμού. Αυτή και καλλιεργείται στους προσλαμβανόμενους. «Να τρουπώσουν». Τελεία. Να πέφτει το δημόσιο παραδάκι. Να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της μονιμότητας δια βίου. Μαζί με όλα τα «τυχερά» του χώρου. Πληρωμένα από τα υπόλοιπα κορόιδα των πολιτών.

Δύο χρόνια στο «γύψο» των capital controls ...

Οι συνέπειες για την οικονομία παραμένουν ανυπολόγιστες και οι υποσχέσεις για επιστροφή στην κανονικότητα απατηλές ...

«Θα κλείσουν οι τράπεζες Υπουργέ;» ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι τον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος έμπαινε βιαστικός στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των πιστωτικών ιδρυμάτων. Η απάντηση ήταν μονολεκτική και συνοδευόταν από ένα μειδίαμα: «μπορεί»… Λίγο μετά η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου. Ήταν το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουνίου του 2015, ούτε 48 ώρες μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα. Η σημερινή μέρα είναι η επέτειος των δύο ετών από την επιβολή των capital controlsπου κρατούν ακόμη στο «γύψο» την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές επιχειρήσεις.