Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Στ. Θεοδωράκης στην Κ: «Εχω μια συμβουλή για τους συνομηλίκους μου» ...

«Φαντάζομαι θέλετε να ξεκινήσουμε από την περιπέτειά μου» μου είπε μόλις συναντηθήκαμε σκεπτόμενος περισσότερο ως δημοσιογράφος, αλλά και θέλοντας μάλλον να με κάνει να μην αισθάνομαι άβολα. «Δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω σε 2-3 ερωτήσεις σας γι’ αυτό, αλλά, όπως είπα και στη δήλωσή μου την Παρασκευή, δεν επιθυμώ να απασχολήσω ξανά τους πολίτες με το προσωπικό μου πρόβλημα» πρόσθεσε και όταν παρατήρησα ότι έκανε σε πολύ κόσμο μεγάλη εντύπωση η γενναιότητά του να παραδεχθεί δημόσια την ασθένειά του, με παρότρυνε να πατήσω το κουμπί της εγγραφής και να ξεκινήσουμε χωρίς άλλους προλόγους.
– Πρέπει να είστε ο πρώτος πολιτικός που επέλεξε να πει δημόσια ότι έχει καρκίνο, ότι θα κάνει εγχείρηση και μόλις προχθές ότι θα χρειαστεί να συνεχίσετε τη θεραπεία σας.
– Δεν έχω μάθει να κοροϊδεύω τον κόσμο. Ούτε στα μικρά ούτε στα μεγάλα. Ισως γιατί δεν ξέρω να κοροϊδεύω και τον εαυτό μου. Και από τη στιγμή που αποφάσισα να γίνω πολιτικός ήξερα ότι δεν θα δίνω λόγο μόνο στην οικογένεια και στους φίλους μου, αλλά και στην κοινωνία. Και μετά, εγώ δεν μπορώ να κρύψω τα συναισθήματά μου. Δεν μπορώ εύκολα να το κάνω αυτό.
– Πόσο καιρό το ξέρατε;

Οι Συριζαίοι δεν είναι μόνον κυνικοί. Είναι και θρασείς.(Κυρίως)

Τα όσα γίνονται αυτές τις ημέρες είναι απίστευτα. Ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός Εθνικής Αμύνης, συλλαμβάνεται επ΄αυτοφόρω, να παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης, για να καταδικασθεί ένας επιχειρηματίας, για τον οποίον δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία. Και αυτό το πράττει κατ΄απαίτηση άλλου επιχειρηματία, που επιθυμεί την εξόντωση του ανταγωνιστή του.

Δηλαδή, ολόκληρος υπουργός Αμύνης και ολόκληρος αρχηγός κόμματος που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, έχει μετατραπεί σε εκτελεστή ενός επιχειρηματικού συμβολαίου. Και όταν η Νέα Δημοκρατία εγκαλεί την κυβέρνηση γι΄αυτές τις πράξεις του εκλεκτού της στελέχους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την κατηγορεί πως αυτή παίζει το παιχνίδι της διαπλοκής. Ο ορισμός του θράσους.