Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Ιδιο λάθος, ίδια άγνοια ...

Ο Τόμας Βίζερ, ο ευτραφής οικονομολόγος με τα λευκά γένια σε μήκος τριών χιλιοστών, ο οποίος προΐσταται του Euroworking Group, δήλωσε σε εφημερίδες της Αυστρίας ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου οι πιθανότητες να έχουμε συμφωνία είναι 95%.

Αυτός οπωσδήποτε ξέρει, αφού η ομάδα της οποίας προΐσταται προετοιμάζει τις εργασίες του Eurogroup· και μην αμφιβάλλετε, το 95% που αναφέρει αφορά υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς, διότι η πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι είναι μία και είναι των Γερμανών. Περιλαμβάνει κλείσιμο αξιολόγησης και εκταμίευση δόσης, συμμετοχή του ΔΝΤ χωρίς χρηματοδότηση, αλλά και χωρίς κοινή συμφωνία των δανειστών για τη βιωσιμότητα του χρέους. Γι’ αυτό το πενιχρό αποτέλεσμα θυσιάστηκε στο Μανιάκι η Καρακώστα και τα παλικάρια της.

Αλιειακοί εναντίον αντιαλιειακών ...

Μοιάζει μακρινή η μέρα  που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης έλεγε «Δεν νομίζω πως θα υπάρξει ένας ξένος που θα έρθει στο υπουργείο και θα μου πει αν θα δώσω ή όχι τα λεφτά στους αγρότες… Να έρθει ένας μπάστακας έξω από το γραφείο μου και να λέει πού πάνε τα χρήματα, ενώ τους στόχους τους έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα, δεν το αποδέχομαι».

Μετά από έξη ακριβώς χρόνια, μετά από μια στρατιά ξένους που όπως ο Μωάμεθ δεν πηγαίναν στα υπουργεία αλλά τα υπουργεία σε αυτούς οι πολίτες θα πρέπει να χωριστούν σε αλιειακούς και αντιαλιειακούς. Περιμένοντας ότι ένας νέος Τσίπρας θα σηκωθεί και θα πει ότι θα σκίσει την «Κύρωση της τροποποιημένης Συμφωνίας για την Ίδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο». Μαζί με τις πέντε τροπολογίες για τα προαπαιτούμενα που  ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει προς ψήφιση για να  διατηρηθεί στην εξουσία. Μια κομματική κατηφόρα που μπορεί να χωριστεί σε τρεις φάσεις.