Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

«ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΤΕΨΗ;»

Εκείνη την ημέρα, ημέρα της εκλογής του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, πολλοί παραξενεύτηκαν όταν άκουσαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να ρωτά: «Μήπως έχει κανείς το τηλέφωνο του Γιάννη του Βούλτεψη;». Η συνέχεια είναι γνωστή.
Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας από το 1984 ώς το 1993, ο πατέρας μου, δημοσιογράφος Γιάννης Βούλτεψης, υπήρξε από την πρώτη στιγμή προσωπική επιλογή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Είχαν γνωριστεί στην υπερορία, αυτοεξόριστοι και οι δύο στην Ευρώπη στα χρόνια της δικτατορίας, και παρέμειναν αχώριστοι μέχρι την ημέρα που τους χώρισε ο θάνατος, εκείνο τον Ιανουάριο του 2010, που ο Γιάννης Βούλτεψης έφυγε από τη ζωή.

Υπ. Παιδείας : Αντί να καταγγέλλει τις καταλήψεις,καταγγέλλει τον διευθυντή σχολείου !!!

Παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε η καταδίκη σε κοινωνική εργασία τριών μαθητών στο Ρέθυμνο που συμμετείχαν πέρυσι σε καταλήψεις!

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη συμπεριφορά του διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που παρέπεμψε τους μαθητές στη δικαιοσύνη για θέματα που πρέπει να επιλύονται στη σχολική κοινότητα, κάνει λόγο για «υπερβολική» δικαστική απόφαση «που στιγματίζει 14χρονα παιδιά» και σημειώνει ότι ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου προτίθεται να ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης την επανεξέταση των σχετικών άρθρων του ποινικού κώδικα, ώστε να αποτραπούν ανάλογες καταδίκες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει ως εξής:

Αναζητούν σωσίβιο σε Schaeuble και Στουρνάρα...

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί... Τις παλιές εποχές ούτε που θα τους ένοιαζε στην κυβέρνηση τι λένε οι αγορές και πως αντιδρούν στα δημοσιεύματα. Χτες αντίθετα υπήρξε πρωτοφανής κινητοποίηση τόσο στα μέλη του οικονομικού επιτελείου όσο και του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να διαψευστούν τα γερμανικά δημοσιεύματα περί ελληνικού «αντάρτικου».

Πέραν του προφανούς της αντίδρασης, που είχε να κάνει με τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια είδηση στις αγορές (κυρίως ομολόγων) στην κυβέρνηση ανησύχησαν για έναν ακόμα λόγο: Μέρες που είναι, δεν θέλουν να θυμώσουν τον Wolfgang Schaeuble.

Όσες φορές τα έβαλαν μαζί του στο παρελθόν, το πλήρωσαν. Εξού και η χτεσινή αναφορά Τσακαλώτου – μήνυμα στον γερμανό υπουργό Οικονομικών – ότι «κανείς δεν θέλει η Ελλάδα να χρεοκοπήσει περισσότερο από όλους ο Wolfgang Schaeuble. Είμαι σίγουρος ότι εργάζεται για μια λύση παρά τα όσα είπε στο Eurogroup στις 22 Μαΐου».

Πλέον στην κυβέρνηση έχουν πειστεί ότι η όποια συμφωνία θα περάσει οπωσδήποτε από τον γερμανό πολιτικό, ο οποίος είναι ο μόνος για την ώρα που δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον ώστε να υπάρξει μια κάποια συμφωνία μέσα στον Ιούνιο.