Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Μπακαλίστικη Αριστερά ...

Φυσικά και δεν είναι κακό να δουλεύει κάποιος σε συνεργείο αυτοκινήτων μέχρι να γίνει, το 2012, «ο πρώτος αριστερός βουλευτής που εξέλεξε η Δράμα από το 1958». Ούτε το γεγονός ότι ο κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος σύμφωνα με το βιογραφικό του σπούδασε ηχοληψία, εκλήθη να εξηγήσει στη Βουλή και, δι’ αυτής στον ελληνικό λαό, τα θέματα του τέταρτου και αχρείαστου μνημονίου. Το πρόβλημα είναι με αυτούς που τον επέλεξαν για τη σημαντική για τη Δημοκρατία αυτή αποστολή. Δεν είχαν καλύτερο, από κάποιον που γνωρίζει οικονομικά μόνο σε επίπεδο μπακάλη; Πιθανότατα –πού να τον βρουν;– αλλά πάλι είναι δυνατόν κάποιος να εξαπολύει μύδρους κατά του νεοφιλελευθερισμού με τόσο θράσος άγνοιας;

Ελεεινά ψέματα και για τα ελληνικά ομόλογα...

«Αλλά αν θέλουν να δουν την πραγματική εικόνα της αγοράς και αν δεν πιστεύουν όλους αυτούς που έρχονται και επισκέπτονται τη χώρα μας ως υποψήφιοι επενδυτές, ας ανοίξουν το τηλέφωνό τους και ας μπουν στην ιστοσελίδα του Bloomberg να δουν πού έφτασε σήμερα και πριν από λίγο το επιτόκιο των δεκαετών ελληνικών ομολόγων. Το επιτόκιο λοιπόν των δεκαετών ομολόγων - και μάλιστα ζήτησα και από τον Υπουργό Οικονομικών να μου το επιβεβαιώσει για να μην κάνω κανένα λάθος - αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι στο 5,673, που σημαίνει ότι είναι ακριβώς στο 2009»:
Αυτό δήλωσε από του βήματος της βουλής ο κ. Π. Καμμένος στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, λίγο πριν ψηφίσει «και με τα δύο χέρια» το Τέταρτο Μνημόνιο, παρέα με τον συνεταίρο του κ. Τσίπρα.
Φυσικά, επρόκειτο για ένα ακόμη μεγάλο ψέμα, καθώς το επιτόκιο των ομολόγων είχε πέσει το 2014 στα επίπεδα του 2009. Αλλά ο κ. Καμμένος προτίμησε να παραλείψει το 2014 και να πάει κατευθείαν στο 2009.

Μόνο τα σάβανα δεν έχουν τσέπες!

Μία από τις πιο ανόητες λαϊκές δοξασίες είναι ότι δεν υπάρχουν δεξιές και αριστερές τσέπες. Εντάξει, τα σάβανα δεν έχουν τσέπες. Αλλά οι ζωντανοί έχουν. Και ναι, σας πληροφορώ ότι υπάρχουν δεξιές και αριστερές τσέπες, από την εποχή του «γιου του Πέτρου» μέχρι τα «βοσκοτόπια του Καλογρίτσα». Όχι ότι είναι όλοι ίδιοι. Όποιος είχε αριστερό εργοδότη ξέρει!

Σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται να είναι παράδοξο το γεγονός να είναι κάποιος αριστερός και καπιταλιστής. Αυτό ισχύει για τους αδαείς. Η πραγματικότητα είναι ότι τα πιο διάσημα παιδιά της αριστεράς ήσαν γόνοι πλούσιων οικογενειών. Το ίδιο ισχύει και για πολλά στελέχη της σημερινής κυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας, για παράδειγμα, δεν προέρχεται από εργατική οικογένεια. Το ίδιο ισχύει και για τον μέντορά του, τον Αλέκο τον Αλαβάνο. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο ηγέτης της αριστεράς θα πρέπει να έχει μεγαλώσει στα παραπήγματα του '30 του Περιστερίου, δίπλα στο ποτάμι.