Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Σίγουρα μέτρα 5 δισ. ευρώ, «στον αέρα» τα αντίμετρα ...

Ενα βαρύ πακέτο μέτρων, με περικοπές συντάξεων και επικουρικών έως 18% από το 2019 και αυξήσεις φόρων 650 ευρώ για κάθε φορολογούμενο από το 2020, αλλά και νέες αυξήσεις εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και καταργήσεις φοροελαφρύνσεων από το 2018 περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που συζητείται από χθες στη Βουλή, με σκοπό να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση του μνημονίου και να εισπράξει η χώρα μια δόση πάνω από 7 δισ. ευρώ. Από τις μειώσεις συντάξεων ο λογαριασμός θα φτάσει σωρευτικά τα 2,7 δισ. ευρώ το 2021, ενώ από τη μείωση του αφορολογήτου τα 2,058 δισ. ευρώ. Από τις επιβαρύνσεις εισφορών και περικοπές επιδομάτων τα 143 εκατ. ευρώ. Συνολικά, 4,9 δισ. ευρώ.

Αυτό το μνημόνιο, σύντροφοι, είναι δικό σας. Χάρισμά σας!

Όσα κλούβια αυγά κι αν πετάξουν προς τέρψη του διψασμένου για θέαμα κοινού, όσες δυνάμεις κι αν επαναφέρουν στην ενεργό δράση από τους παροπλισμένους των αγανακτισμένων, όσες αθλιότητες κι αν σκεφτούν ακόμη, η αλήθεια δεν κρύβεται: Η Αριστερά και οι ακροδεξιοί συνεταίροι τους έφεραν στην Βουλή δύο μνημόνια για ψήφιση, αναδεικνύοντας εαυτόν στον πιο πολύτιμο συνεργάτη των δανειστών.

Αυτοί είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν το κοινό από την συζήτηση στην Βουλή της νέας θανατηφόρας συνταγής που μας έφεραν από την Εσπερία. Δεν τους νοιάζουν οι ολέθριες συνέπειες μιας συμφωνίας που αποτελεί μνημείο ασυνέπειας έργων και λόγων. Τους φτάνει που ευλόγησαν το περιεχόμενό της  στα δειπνοσοφιστήρια της εγχώριας διαπλοκής.