Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Είναι πολύ ισχυροί οι δεσμοί με τον Μαδούρο!

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από την 1η Απριλίου, όταν άρχισαν οι διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Μαδούρο στη Βενεζουέλα (ο οποίος ζήτησε και την… μεσολάβηση του Πάπα!). Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 30 (ανάμεσά τους και παιδιά), ο ένας ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο Λεοπόλντο Λόπες, εκτίει ποινή κάθειρξης 14 ετών, καταδικασμένος για «υποκίνηση βίας», κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του 2014, όταν είχαν σκοτωθεί 43 άνθρωποι, στον άλλο, τον Ενρίκε Καπρίλες, έχει απαγορευτεί να καταλάβει κάποιο δημόσιο αξίωμα για 15 χρόνια, πάνω από 170 άτομα βρίσκονται ήδη στις φυλακές, εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και πάνω από 1.500 οι συλλήψεις, ενώ έχουν συλληφθεί και περί τους 15 δημοσιογράφους, ενώ πάνω από εκατό έχουν δεχθεί κάθε είδους επιθέσεις, οι άνθρωποι πεθαίνουν όχι μόνο από τις σφαίρες αλλά και από ηλεκτροπληξία, επειδή στους φούρνους έχουν τοποθετηθεί ηλεκτροφόρα καλώδια!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βαρύ το κόστος της "διαπραγμάτευσης" του Α. Τσίπρα...

Την πρότασή του να επιστρέψει άμεσα η Κυβέρνηση στην ελληνική κοινωνία το 0,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016 κατέθεσε, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα, Τετάρτη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» και το δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

«Ο κ. Τσίπρας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «παρήγαγε με την υπερφορολόγηση, την οποία επέβαλε στην ελληνική κοινωνία ένα πράγματι μεγάλο πλεόνασμα. Ρωτώ, λοιπόν: Γιατί σήμερα, όχι το 2019, δεν μπορεί ένα μέρος αυτού του πλεονάσματος να επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία, η οποία το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά; Εξηγούμαι, λοιπόν, συγκεκριμένα και λέω ποια είναι η δική μας πρόταση. Θέλω να είμαι πολύ συγκεκριμένος: 0,5% του Α.Ε.Π. από την υπέρβαση του πλεονάσματος και των στόχων - όπως έχουμε δικαίωμα - να επιστρέψουν στην ελληνική κοινωνία. Πως; Όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς. Κόστος περίπου 180.000.000. Μείωση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά προϊόντα από το 24% στο 13%. Κατάργηση του φόρου στο κρασί και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%. Δεν θα σας εκπλήξουν αυτές οι προτάσεις. Είναι προτάσεις τις οποίες είχα διατυπώσει και στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο».