Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Άλλο ένα «επίτευγμα» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ...


Είναι οριστικό και ανακοινώθηκε επίσημα. Οι εισπράξεις από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 6,5% το 2016, παρά την αύξηση του αριθμού των τουριστών κατά 7,5%, στα 28 εκ. τουρίστες, έναντι 26,114 εκ. το 2015.

Μιλάμε για πάνω από 900 εκ. ευρώ λιγότερα, που έλειψαν από τις τσέπες των Ελλήνων και επομένως από την ελληνική οικονομία που στενάζει και ασφυκτιά.

Πρόκειται για τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 2016 διαμορφώθηκαν στα 13,207 δις ευρώ.

Τελειώνει έτσι και η προπαγάνδα περί «προσωρινών στοιχείων», που ακούγαμε σ’ όλη τη διάρκεια του 2016, κάθε φορά που ανακοινωνόταν ένα αρνητικό στοιχείο.

Όταν ο Τσε του χθες γίνεται Πούτιν του σήμερα...

Βοσκοτόπι... 
Όταν ένας πρωθυπουργός φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει μια τροπολογία που έχει καταθέσει το κόμμα του στην Βουλή φωτογραφική, ο επιχειρηματίας που ευνοείται όχι Πούτιν οφείλει να τον βλέπει αλλά άγγελο επί γης. Έτσι η διαπίστωση του Ιβάν Σαββίδη στην συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας φέρνει προς Πούτιν μπροστά στα 37 εκατομμύρια που του σβήστηκαν και λίγη ήταν.

Το εντυπωσιακό ήταν το πρόσωπο που επιλέχθηκε σαν ανώτατο πολιτικό ον για να συγκριθεί ο Αλέξης  Τσίπρας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ό,τι πιο ξένο υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πολιτική της φιλοσοφία. Με το Μαξίμου να μην αντιδρά άμεσα με non paper η σύγκριση δεν πρέπει να δυσαρέστησε τον Τσίπρα. Η φάση των μηταφίδηδων με τους Φιντέλ και τους Μαδούρο να τελειώνει και την ιδεολογική καθοδήγηση να αναλαμβάνουν ο Καμμένος με τον Κοτζιά. Με τον Πούτιν να βάζει υποψηφιότητα για να γίνει τούνελ στην Αθηνών – Πατρών.