Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Με το όπλο παρά πόδα παραμένει το ΚΚΕ...

Ανανεώνοντας κάπως τη στελέχωσή του και εδραιώνοντας τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του, που σύµφωνα µε πρόσφατες επεξεργασίες της ηγεσίας του είχαν αλλοιωθεί εδώ και δεκαετίες µε αποκορύφωµα τη συγκυβέρνηση Τζαννετάκη (1989), το ΚΚΕ στο τελευταίο συνέδριό του σηµατοδοτεί την κατίσχυση της επαναστατικής µνήµης («Το Βήµα», 9-4-2017). Προηγήθηκαν τα πανηγυρικά εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη κατά τα οποία περίπου το πανελλήνιο ετίµησε τον ηρωισµό του µπροστά στον θάνατο, εµµένοντας σε µιαν ιδεολογία που η εφαρµογή της αιµατοκύλισε τις χώρες στις οποίες εφαρµόστηκε. Αλλά κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος µε τα κορυφαία στελέχη του κόµµατος να προσαρµόζονται άνετα στον καπιταλιστικό τρόπο ζωής, µεταλλασσόµενα στους σηµερινούς δισεκατοµµυριούχους ολιγάρχες.

Για άλλες (κομματικές...) προσλήψεις βρίσκουν λεφτά. Όχι για τα νοσοκομεία!

Λείπουν 15.000 νοσηλευτές από τα δημόσια νοσοκομεία. Το πλέον εξωφρενικό είναι ότι 1.500 χριστιανοί ορθόδοξοι, καθολικοί και μουσουλμάνοι που θα έπρεπε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα υγείας, βρίσκονται σε άλλες υπηρεσίες ή σε γραφεία βουλευτών! Αθεόφοβοι! Αν υπάρχει Θεός, ας μας στείλει ένα σημάδι ότι δεν μας εγκατέλειψε! Κι αν υπάρχει κυβέρνηση ας τους στείλει όλους πίσω στις δουλειές τους, στα νοσοκομεία.

Δεν χρειάζονται πολιτικές εντυπωσιασμού, όπως να ανοίγουν εντατικές χωρίς εξειδικευμένους γιατρούς και να κινδυνεύουν έτσι οι ασθενείς. Οι νοσηλευτές στην Ελλάδα της κρίσης είναι πραγματικοί ήρωες. Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που κρατάνε όρθια (ακόμη) τα νοσοκομεία. Όποιος είχε την ατυχία να επισκεφτεί δημόσιο νοσοκομείο και να νοσηλευτεί καταλαβαίνει ακριβώς τι λέμε.