Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Γαλλία πάντα συμμαχία;

Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Μακρόν για να τον συγχαρεί. Αναρωτιέμαι, κατ’ αρχάς, σε ποια γλώσσα έγινε η συνεννόηση. Χρειάζεται κάποια τριβή για να αρχίσεις να καταλαβαίνεις τα αγγλικά του πρωθυπουργού μας. Ο Μακρόν είναι βεβαίως καλά εκπαιδευμένος (υπόδειγμα της διά βίου μάθησης: παντρεύτηκε τη δασκάλα του...), αλλά δεν θα ήταν εύκολο ούτε γι’ αυτόν να τα πιάσει με την πρώτη. Υποθέτω λοιπόν ότι, καθώς ο πρωθυπουργός ερχόταν με φρέσκες τις εντυπώσεις από το λεγόμενο Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, θα μίλησε με τον Μακρόν στα λατινικά. (Το αθλητικό πνεύμα του επέβαλε να μην προτιμήσει τα αρχαία ελληνικά, στα οποία έχει εκ των πραγμάτων το πλεονέκτημα...)

Τότε ήταν ξεπούλημα, τώρα «ψήφος εμπιστοσύνης» ...

Ως γνωστόν, στις 11 Απριλίου καταβλήθηκε από την Fraport το εφάπαξ τίμημα του 1,23 δις ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και την επομένη ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με την διοίκηση της εταιρίας, μιλώντας για «σπουδαίο μήνυμα», «σήμα», «ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» και για την πεποίθησή του ότι η εικόνα των αεροδρομίων «θα γίνεται όλο και καλύτερη».

Δικαιολόγησε την (αδικαιολόγητη) καθυστέρηση, λέγοντας πως (και πάλι) διαπραγματεύθηκε σκληρά, «διότι από την πλευρά μας θέλαμε να διασφαλίσουμε τις εργασιακές σχέσεις, τις θέσεις εργασίας, καθώς και τη διαρκή αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων που αποτελούν την πρώτη εντύπωση της χώρας μας για τους τουρίστες και τους επισκέπτες που φτάνουν στην Ελλάδα μέσω αυτών των αεροδρομίων».

Συνδικαλιστική τέχνη. Καθιερωμένη, μουχλιασμένη και πάντα επιδοτούμενη...

«Ακόμη έχει τραγουδήσει Eagles, Milva και Σπύρο Ζαγοραίο…». Το οποίο ισχύει αφού στο ρεπερτόριό μου στο ντους περιλαμβάνονται τα Hotel California, Badoνeon και Το Δικό μου Πάπλωμα. Χωρίς όμως να το έχω κάνει θέμα. Πόσο μάλλον να έχω ζητήσει από το κράτος να χρηματοδοτήσει τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες. Κάτι που κάνει  η ΔΕΗ. Διοργανώνοντας διαγωνισμό για την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή «συνεργάσιμου, αποτελεσματικού, με προσωπική ευαισθησία και με καλή επικοινωνία» για να αναλάβει την μουσική διδασκαλία της χορωδίας ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ.