Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Φιλολαϊκή πολιτική τύπου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ : Παρατούν τα σπίτια των γονιών τους γιατί αδυνατούν να πληρώσουν τους ΦΟΡΟΥΣ!

Η Ελλάδα της κρίσης δημιουργεί ένα νέο τύπο Νεοέλληνα, πολύ μακριά από τα στάνταρ των περασμένων δεκαετιών που κυριαρχούσε το δόγμα "να έχεις, παιδάκι μου, ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου". Αυτός ο Νεοέλληνας, μη αντέχοντας τα βάρη που κουβαλούν πλέον τα ακίνητα, απομακρύνεται από αυτό που κάποτε όλοι θεωρούσαν σίγουρη επένδυση: Την ακίνητη περιουσία.
Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό (το Capital.gr έχει ασχοληθεί κατ' επανάληψη) αλλά επιβεβαιώθηκε από τα στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής. Σύμφωνα με αυτά, η αύξηση των αιτήσεων αποποίησης κληρονομιάς στα Ειρηνοδικεία της χώρας αυξήθηκε μεταξύ 2013-16 κατά 86%. Ουσιαστικά δηλαδή οι Έλληνες προχωρούν σε μια ιδιόμορφη αντίδραση που λαμβάνει… κινηματική μορφή, καθώς δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των  οφειλών προς το Δημόσιο κυρίως σε ό,τι αφορά τα ακίνητά τους.
Όπως προκύπτει, από το κίνημα "δεν πληρώνω" περνάμε στο πιο ρεαλιστικό "δεν κληρονομώ", αφού 6 στους 10 εμφανίζονται να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Έτσι, ολοένα και περισσότεροι αποποιούνται τις περιουσίες που τους κληροδοτούνται από τους συγγενείς τους! Γι’ αυτό και συνωστίζονται στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία της χώρας, προκειμένου να προβούν σε αποποίηση κληρονομιάς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία: