Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ντράγκι: «Το ευρώ είναι εδώ για να μείνει» ...

... και κλάμα οι δραχμολάγνοι...

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μείνει πιστή στη χαλαρή νομισματική πολιτική της, ο πρόεδρός της, Μάριο Ντράγκι κατέστησε σαφές ότι η ευρωζώνη ακόμα χρειάζεται «έναν πολύ σημαντικό βαθμό νομισματικής στήριξης».

Οπως είπε, «για να τα λέμε σύντομα, το ευρώ είναι εδώ για να μείνει». Και πρόσθεσε ότι

Θέλουν δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα που… έβριζαν!

Οποιαδήποτε κυβέρνηση (πλην της… εθνοσωτηρίου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) αποφάσιζε να αυξήσει τον αριθμό των δανειστών-επιτηρητών της χώρας, θα βρισκόταν χωρίς αμφιβολία αντιμέτωπη με φριχτές κατηγορίες περί γερμανοτσολιάδων και Τσολάκογλου.
Όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι θα συνέβαινε: Η χώρα θα σειόταν συθέμελα, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος (μαζί με το υπόλοιπο συνονθύλευμα των δήθεν «αντιμνημονιακών») θα ωρύονταν στο κοινοβούλιο και στις συγκεντρώσεις σε δρόμους και πλατείες,  γενικά θα είχε προκληθεί ένας πραγματικός σεισμός.
Από το 2015 και μετά, όμως, όλα συμβαίνουν μέσα στην απόλυτη σιωπή: Οι τρεις της τρόικας έγιναν τέσσερις, η τρόικα βαφτίστηκε «Θεσμοί» και τώρα – πάλι μέσα στην απόλυτη σιωπή – η «εθνοσωτήριος» ετοιμάζεται να προσθέσει και πέμπτο μέλος επιτηρητών και δανειστών, την Παγκόσμια Τράπεζα.

Τη μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε τις καταλήψεις ...

Είναι δύσκολο να ήσουν βουλευτής της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ τα χρόνια της κρίσης, να έχεις ζήσει τα κυνηγητά στα εστιατόρια και να μην νοιώθεις μια τόση δα χαρά παρακολουθώντας τον Βαγγέλη Αποστόλου στο υπουργείο Αγροτικής Πολιτικής. Να κοιτάζει τους κουκουλοφόρους και τους αγρότες να πλακώνονται με τα ΜΑΤ έξω από το υπουργείο και να μην ξέρει από πού να φύγει.

Επάνω στον πανικό του να λέει «Άλλο ο διάλογος τον οποίο επιδιώκουμε και υπηρετούμε και άλλο ο τραμπουκισμός. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν το αγροτικό κίνημα, αντίθετα το συκοφαντούν και το υπονομεύουν». Για να κάνει αμέσως έπειτα ένα γρήγορο «Μανιός» και να προσθέτει ««Δεν είπα ποτέ ότι δημιούργησαν τα επεισόδια οι αγρότες της Κρήτης. Είπα ότι ο τρόπος που διαχειρίστηκαν τις κινητοποιήσεις, έδωσε τη δυνατότητα να παρεισφρήσουν στοιχεία που δεν είχαν σχέση με τους αγρότες». Ανοίγοντας τη μικρή αγκαλιά του και λέγοντας «Συμφώνησα να συναντηθώ με αντιπροσωπεία τους αλλά απάντησαν ότι θα μπουν 45 άτομα». Κάποιοι βουλευτές πρέπει να το διασκέδασαν. Ιδιαίτερα αυτοί που θυμόντουσαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βαγγέλης Αποστόλου βρίσκεται σε ένα υπουργείο που απειλείται με κατάληψη. Μόνο που την προηγούμενη φορά βρισκόταν στην άλλη πλευρά.